İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Kudret Akay'dan AB Bilgi Merkezi'ne: "Özür dileyin, iptal edin!"

Kudret Akay'dan AB Bilgi Merkezi'ne: "Özür dileyin, iptal edin!"

AB Bilgi Merkezi'nin Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla başlattığı "Ulaşımın Farklı Halleri" konulu 'hediyeli' anketi Sosyolog Kudret Akay'ı kızdırdı. Akay, Avrupa Birliği'ne varmak için bebekler ölürken ve Avrupa Birliği üyeleri savaştan kaçan göçmen insanları ülkelerine yaklaştırmazken, 'ulaşmak' ile ilgili hediyeli anket düzenleyen AB Bilgi Merkezi'ne "Özür dileyin, iptal edin" diye seslendi.

Yayın Tarihi: 03/09/15 12:41
okuma süresi: 4 dak.
Kudret Akay'dan AB Bilgi Merkezi'ne: "Özür dileyin, iptal edin!"
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Avrupa'ya varmak için denizlere açılan göçmenlerin dramı artarak sürüyor. Uluslararası Göçmenlik Örgütü, bu yıl 350 bini aşkın sığınmacının Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya ulaşmaya çalıştığını ancak yaklaşık 2 bin 600 kişinin bu tehlikeli yolculukta hayatını kaybettiğini açıkladı. Akdeniz sularında hayatını kaybetmeyip Avrupa ülkelerine ulaşmayı başaranların birçoğu ise sınırlarda kalıyor.

Özellikle Akdeniz kıyılarına vuran göçmen cesetleri iç acıtırken dün Bodrum Sahili'ne vuran göçmen çocuk cesedi konu ile ilgili hassasiyeti daha da artırdı. Hal böyle iken, AB Bilgi Merkezi'nin Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla başlattığı "Ulaşımın Farklı Halleri" konulu 'hediyeli' anketi tepki topladı.

Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla başlatılan ve katılımcılara çekilişle iPad tablet, bisikletler ve bisiklet ekipmanları hediye edilecek olan ankette, insanların ulaşım alışkanlıkları ile ilgili sorular yer alıyor.

Sosyolog Kudret Akay, Sosyal Medya üzerinden ankete "AB'ye ulaşmaya çalışan çocuklar bebekler ve insanlık ölürken, siz kalkıp ulaşmakla ilgili hediyeli yarışma düzenleyin. Gerçekten utanın yaptığınızdan" sözleri ile tepki gösterdi.

Kudret Akay'ın paylaşımı şöyle:

"Avrupa Birliğine varmak için bebekler ölürken, AB'ye yakınlaştıramazsınız kimseyi.

You cannot bring people closer to the EU, when babies are dying trying to reach to the EU.

Utanın böyle bir günde böylesine bir yarışma düzenlemeye. AB'ye ulaşmaya çalışan çocuklar bebekler ve insanlık ölürken, siz kalkıp ulaşmakla ilgili hediyeli yarışma düzenleyin. Gerçekten utanın yaptığınızdan. Özür dileyip kaldırın yarışmayı.

You should be ashamed of yourselves. How dare you organise such a competition on "means of transport" when humanity, kids and babies are dying trying to reach to the EU. I suggest that you apologise and postpone such an insensitive, ill-timed competiton. You cannot bring people closer to the EU, when babies are dying trying to reach to EU"

AB Komisyonu Basın Müşaviri Kezban Akansoy'un yanıtı gecikmedi

Akay'ın bu paylaşımına ise AB Komisyonu Basın Müşaviri Kezban Akansoy yanıt verdi. İnsanlık tarihinin en büyük krizi ile karşı karşıya olduğumuzu vurgulayan Akansoy, AB'nin ve Komisyonun önlemler almaya çalıştığını ancak yeterli olmadığını, bu nedenle de 14 Eylül'de olağanüstü bir toplantı yapılacağını aktardı.

Akansoy, Hareketlilik Haftası çerçevesinde Kıbrıslıların bu konudaki farkındalıklarının artırılmasının hedeflendiğini belirterek, Hareketlilik Haftası ile göç, göçmenler ve insani kriz konularını ilişkilendirmeye çalışmanın 'zorlama' olduğunu belirtti.

Akay: "Duyarsızlığı savunmanın bir anlamı yok"

Akansoy'un yanıtı üzerine de eleştirel dilini sürdüren Akay "Yapılacak en anlamlı etkinlik AB'nin almaya çalıştığı önlemleri aktaracak etkinlikti. AB vatandaşı olarak bisiklet sürüp sürmediğimi soracak ardından da bana hediye verecek etkinlik ise en anlamsız ve en duyarsız etkinlikti. Maalesef bunu yapıyorsunuz. Duyarsızlığı savunmanın bir anlamı yok. Özür dileyin iptal edin" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.