İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Özyiğit: "Ey insanlık, savaşlara ve ölümlere dur de"

Özyiğit: "Ey insanlık, savaşlara ve ölümlere dur de"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, özellikle son dönemlerde yaşanan Mülteci krizi ve yaşanan ölümlerin insanlık adına büyük bir utanç olduğunu belirterek, "Ey İnsanlık, ayağa kalk ve kanlı savaşlar ile yaşanan bu utanca dur de" dedi.

Yayın Tarihi: 04/09/15 12:38
okuma süresi: 3 dak.
Özyiğit: "Ey insanlık, savaşlara ve ölümlere dur de"
A- A A+

Özellikle son günlerde yaşanan trajedi ve çocuk mültecilerin cansız bedenlerinin sahile vuran görüntülerinin adeta yürekleri parçaladığını belirten Özyiğit, bu utanca son verilmesi için yarın dahi beklenmeden, karar üretilerek icraata geçilmesi gerektiğini, bunun insanlık adına bir görev ve sorumluluk olduğunu vurguladı.

Başta Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere, birçok ülke ve uluslararası örgütün yaşananlara seyirci kalma lüksleri olmadığını belirten Özyiğit, kaybedilen her saatin ve dakikanın yeni trajediler ile ölümlerin yaşanmasına olanak sağladığını vurguladı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) 'sözde' demokrasi getirmek amacı ile başlattığı 'Arap Baharı'nın' ve Büyük Ortadoğu Projesi'nin sonuçlarının acı bir şekilde yaşandığını, kanlı paylaşım ile böl-yönet politikasının halen sürdüğünü belirten Özyiğit, Irak, Libya ve Suriye'de yaşanan savaştan kaçmak için her şeyi göze alan kişilerin ya 'umuda yolculuklarında' denizde boğulduklarını, ya da gittikleri yerlerde kabul görmediklerini belirterek, "Emperyalist güçler kendi kanlı planlarını uyguluyorlar, geriye kalan çok büyük çoğunluk ise seyrediyor. Savaşların sürmesine ve çocukların ölüme mahkum edilmesine daha ne kadar seyirci kalınacak. "Medeni dünya bu mu?" diye sordu.

Mültecilerin ülkelerinden ekonomik nedenlerden dolayı değil, tamamen hayatta kalmak, savaştan kaçmak amacı taşıdıklarını, onlara yardım etmek, sığınma hakkı vermek ve yaşam hakkı tanımanın da devletlerin görevi olduğunu belirten Özyiğit, AB'de mültecilerle ilgili yasaların da savaştan kaçan bir kişinin ülkesine veya tehlikeli olan bir yere gönderilemeyeceğini, geçici olarak güvenli bir bölge veya ülke bulunana dek sığınma hakkının verilmesini öngördüğünü anımsattı.

Mülteciler konusunda Kuzey Kıbrıs'ta da sorunlar yaşandığını, yasaların öngördüğü ve güvenli olan yollardan ülkeye girmeye çalışan kişilerin geri gönderildiklerini belirten Özyiğit, "Mültecilerin yaşadığı bu mağduriyet karşısında tüm ülkelerin, tüm örgütlerin olduğu gibi bizim de yapabileceklerimiz vardır, olmalıdır. Bu konuda gereken adımlar biran önce atılmalıdır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.