İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

BKP: "AB, Mülteciler konusunda Nazi Almanya'sını andırıyor"

BKP: “AB, Mülteciler konusunda Nazi Almanya’sını andırıyor”

Birleşik Kıbrıs Partisi Dışilişkiler Sekreteri Salih Sonüstün yaptığı yazılı açıklamada, başta Suriye ve Orta Doğu ülkelerindeki savaş ve çatışmalardan kaçarak, AB ülkelerine sığınmaya çalışan mültecilere yönelik AB'nin tutumunun Nazi Almanya'sını andırdığını belirterek, mültecilere yardım ve her türlü kolaylığın sağlanmasını talep etti.

Yayın Tarihi: 04/09/15 14:45
okuma süresi: 2 dak.
BKP: “AB, Mülteciler konusunda Nazi Almanya’sını andırıyor”
A- A A+

Akdeniz'de yaşanan mülteci sorunu karşısında kapitalist AB'nin iki yüzlülüğünün bir kez daha görüldüğüne dikkat çeken Sonüstün, AB'nin kapitalist çıkarları ve zenginliğini koruma adına insan hayatını hiçe saydığını ve mültecilerin Akdeniz'de boğularak yaşamlarını yitirmelerini izlediğini vurguladı.

Yaşanan mülteci krizinin sorumlularının, Suriye ve Orta Doğu'yu emperyalist çıkarları uğruna kan gölüne dönüştüren başta Anglo-Amerikan emperyalizmi, AB, Koalisyon Güçleri, Türkiye, Katar ve Sudii Arabistan gibi ülkeler olduğunu belirten Sonüstün, Suriye ve Orta Doğu'da emperyalist müdahale ve savaşlara son verilmesi çağrısında bulundu.

IŞİD terör örgütünü yaratanın Anglo-Amerikan emperyalizmi olduğunu belirten Sonüstün, "Anglo-Amerikan emperyalizmi, önce IŞİD'ı yarattı ve basında yer aldığı gibi AK Parti hükümeti aracılığı ile bu örgütü silahlandırıp güçlendirdi. Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde Ortadoğu ülkelerinde adeta bir Truva Atı gibi kullandı. Şimdi de IŞİD terörüne karşı mücadele adı altında başta Suriye olmak üzere, Ortadoğu ülkeleri işgal edilmekte, bölünüp, parçalanmaktadır. Bu kirli savaşın bedelini, masum siviller ödemektedir" dedi.

BKP, Suriye'nin toprak bütünlüğü ve egemenliğini desteklemektedir.

Birleşik Kıbrıs Partisi'nin emperyalist entrika ve saldırılar karşısında Suriye'nin toprak bütünlüğü ve egemenliğini savunduğunun altını çizen Sonüstün, boğulmak ve yokedilmek istenen Rojava devriminin ise yanında olduğunu vurguladı. Emperyalizmin geçmişte Kıbrıs'ta uyguladığı böl-yönet politikasını Ortadoğu'yu ve enerji kaynaklarını kontrol etmek için uygulamakta olduğuna dikkat çeken Sonüstün, BKP'nin emperyalizme karşı halklar ile dayanışma içerisinde olduğunu kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.