İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Akansoy: "İleriye yönelik ciddi anlamda umut var"

Akansoy: "İleriye yönelik ciddi anlamda umut var"

Cumhuriyetçi Türk Partisi Gazimağusa Milletvekili Asım Akansoy, kişisel Sosyal Medya hesabından Cumhuriyet Meclisi'nde dün gerçekleşen Özel Oturum ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 18/09/15 08:23
okuma süresi: 2 dak.
Akansoy: "İleriye yönelik ciddi anlamda umut var"
A- A A+

İşte Akansoy'un açıklaması:

"Değerli dostlar, bugün gerçekleşen kapalı Meclis Oturumunda Cumhurbaşkanı Sn.Mustafa Akıncı, bizlere müzakere süreci ile ilgili ayrıntılı paylaşımda bulundu. Kendisine çok teşekkür ederim.

Kıbrıs sorununun yoğun ve kararlı bir şekilde müzakere edildiği şu günlerde, altı ana başlık üzerinden nerede olduğumuz, yakınlaşmalar yanında farklılıkların ve konuşulmayan konuların hangileri olduğu çok açık bir şekilde Milletvekilleri ile paylaşıldı.

7 saat boyunca yapılan tartışmalarda, büyük resim açıkça çizildi, ortaya kondu.

Kısaca şunu ifade etmek isterim ki, bugüne kadar varılan yakınlaşma ve mutabakatlar ötesinde her iki liderin ve müzakere heyetlerinin barış istencinin yüksek olması, ileriye yönelik ciddi anlamda umut vaad ediyor.

Kararlı, samimi, yoğun ve ciddi bir çalışma ile karşı karşıyayız. Daha alınacak çok yol var elbette. Henüz kesin birşey söylemek mümkün değil.

Ancak, endişe edilecek, rahatsızlık duyulacak herhangi bir durumun söz konusu olmadığını rahatlıkla ifade edebilirim.
Bu yolun bizi barışa götürmemesi için herhangi bir neden yok. Yapıcı siyasetimiz devam ettiği, yalandan ve bilgi kirliliğinden

Uzaklaştığımız, toplumu adım adım bilgilendirdiğimiz sürece, hem bizim hem de Kıbrıslı Rum toplumunun beklentilerini gözeten bir çözüme ulaşmak mümkündür.

Sevgilerimle."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.