İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Erhürman: "Suyun özele devredilmesi liberal akılda bile akılcı değil"

Erhürman: "Suyun özele devredilmesi liberal akılda bile akılcı değil"

CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman, Türkiye'den getirilecek suyun dağıtımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. "Bir ülkenin bütün su kaynaklarının özel bir şirketin elinde olması ve suyun özel bir tekel tarafından yönetilmesi dünyada örneği olan bir şey midir?" diye soran Erhürman, akılcı olanın hem Türkiye'den gelen suyun hem de ülkedeki tüm yeraltı kaynaklarının kurulacak olan özerk su yönetimi tarafından kontrol edilmesi olduğunu vurguladı. Erhürman, suyun özele devredilmesinin liberal akılla bile değerlendirilse akılcı olmadığını kaydetti.

Yayın Tarihi: 01/10/15 10:36
okuma süresi: 2 dak.
Erhürman: "Suyun özele devredilmesi liberal akılda bile akılcı değil"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Filiz Seyis

Sim TV'ye konuk olan CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman, Türkiye'den getirilecek suyun dağıtımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Suyun yönetiminin özel bir şirkete devredilmesinin örneğinin dünyada bulunmadığını vurgulayan Erhürman, "Bir ülkenin bütün su kaynaklarının özel bir şirketin elinde olması ve suyun özel bir tekel tarafından yönetilmesi dünyada örneği olan bir şey midir? Su zaman zaman bazı ülkelerde petrolden bile daha önemli hale gelebiliyor. Bu kadar stratejik değerdeki bir kaynağı özel bir tekele verebilir misiniz?" dedi.

"Özerk bir su yönetimi kurmalıyız"

Suyun özele devredilmesinin liberal akılla bile değerlendirilse akılcı olmadığını belirten Erhürman sözlerini şöyle sürdürdü:

"Saf liberal mantık rekabete inanır. Hangi saf liberal mantık suyun yönetimini tek bir tekele vermeyi savunabilir ki? O sözüne ettiğiniz rekabet gerçekleşmez.

Akılcı olan hükümet programında da yer aldığı şekli ile hem Türkiye'den gelen suyun hem de ülkedeki tüm yeraltı kaynaklarının belediyelerin depolarına kadar kurulacak olan özerk su yönetimi tarafından taşınması ve belediyeler birliği tarafından kurulacak şirket vasıtası ile halka dağıtılmasıdır.

Bu meseleyi partizanlıktan ve birtakım başka siyasi hesaplardan kurtarmamız lazım, o yüzden de özerk bir su yönetimi kurmamız lazım.

Özelden hizmet ne zaman alırsınız? Ne zaman ki sermayeniz ve uzmanlığınız yetersiz kalır o zaman özelden hizmet alırsınız. Belediyeler Birliği, bu suyun halka arzını ve tahsilatını yapabileceğini söylüyor."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.