İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Akansoy: "Hükümeti bekleyen tek risk UBP Kurultayı'dır"

Akansoy: "Hükümeti bekleyen tek risk UBP Kurultayı'dır"

CTP Milletvekili Asım Akansoy, Türkiye'den gelecek suyun yönetimi ile ilgili olarak Eski Başbakan İrsen Küçük zamanında TC ile imzalanan protokolün elimizi bağladığını ifade ederek, CTP-UBP Hükümeti'nin 'su'dan sebeplerle bozulmayacağını söyledi. Akansoy, "Hükümeti bekleyen tek risk UBP Kurultayı'dır" dedi.

Yayın Tarihi: 06/10/15 11:33
okuma süresi: 2 dak.
Akansoy: "Hükümeti bekleyen tek risk UBP Kurultayı'dır"
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Ada TV'de Gözde Bekir'in hazırlayıp sunduğu Günaydın Ada programına konuk olan CTP Milletvekili Asım Akansoy, müzakere süreci, Türkiye'den gelecek su ve hükümet konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'den gelecek suyun kamu denetiminde özerk bir yapıda olması gerektiğini vurgulayan Akansoy, "Eğer biz devlet isek suyun yönetimi konusunda özgüvenimiz olmalı" dedi.

"TC'nin suyun geçtiği toprakların mülkiyetini almasıyla Kuzey – Güney arasında idari sınır olacak"

Akansoy şöyle konuştu:

"Su konusunda dönemin Başbakanı Küçük ve TC Bakanı Çiçek arasında imzalanan protokol elimizi bağlamaktadır. Halkın tasvip etmediği bir protokolün tartışılabilir olması gerekirdi bu durumun oluşmamış olması ilişkileri de zedeliyor.

Su devrim niteliğinde bir proje ama biz bunu günlük yaşantımıza etkileriyle tartışmadık.

TC'nin suyun geçtiği toprakların mülkiyetini almasıyla birlikte kuzey ve güney arasında bir idari sınır olacaktır. CTP'nin parti tüzüğünde dahi stratejik konuların özelleştirilemeyeceği yazıyor, su da bu konulardandır."

CTP-UBP Hükümeti'ne de değinen Akansoy, Hükümetin 'su'dan sebeplerle bozulmayacağını kaydederek, "Hükümeti bekleyen tek risk UBP Kurultayı'dır" dedi.

"Eide'nin kaynak konusunu ajandasına alması çok önemli"

Kıbrıs Sorunu'nun çözümün maliyeti için süren arayışları değerlendiren Akansoy, niyet olması halinde kaynak bulunabileceğini, Eide'nin bu konuyu ajandasına almasının çok önemli olduğunu anlattı.

Çözümün kaynağı konusunda IMF ve Dünya Bankası nezdinde önemli girişimler olduğunu belirten Akansoy, Güney'deki sol partilerin, kaynağın AB'den bulunmasından yana olduğunu belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.