İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Meryem Ekinci: "Anneysen otur evinde!"

Meryem Ekinci: "Anneysen otur evinde!"

Köşe yazarlarımızdan Meryem Ekinci bugünkü köşe yazısında, kadınların çalışma hayatı içerisindeki dezavantajlı konumlarını kaleme aldı.

Yayın Tarihi: 07/10/15 10:27
okuma süresi: 2 dak.
Meryem Ekinci: "Anneysen otur evinde!"
A- A A+

"Emek en yüce değerdir" şiarıyla ülkenin son 10 yılına özellikle de çalışma hayatına eşi benzeri görülmemiş damgalar vuran o tek partinin, kadınların çalışma hayatındaki etkinliği üzerinden yürüttüğü ama en çok da üretemediği politikalar bugünlerde yüreğime batan babutsalar kıvamında.

Feminist hareket içerisinde görünmeyen emeğin sesini yükseltmesi üzerinden ortaya konulan mücadeleyi yadsıması bir yana, görünen emeğin de emilip, posa haline getirilmesinin sessiz tanığı olmaya devam eden o tek partinin çalışma hayatını döndüren çarkları, hala çalışma hayatındaki kayıt dışılığı kayıt altına alma gayesini sürdüredursun, çalışan kadınlar için çalışma hayatında her bakımdan yaşanan vahşi tablo büyümeye devam ediyor. Bir nevi az gittik, uz gittik, bir arpa boyu yol edemedik.

İstihdam konusunda 21'inci yüzyılda bile hala dezavantajlı cinsiyet olan kadınlar için pozitif atılmış küçük adımları yadsıyacak kadar hadsiz değilim, gelgelelim çalışma hayatını düzenleyen fi tarihinden kalma yasaları bırakın değiştirmeyi denetlemekte bile aciz kalışımızın bedelini yine çalışan kadınlar ödemekte.

Meryem Ekinci'nin köşe yazısının tamamını okumak için >>>

Not: Haberi akıllı telefonunuzdan görüntülüyorsanız, tamamını köşe yazarları bölümünden okuyabilirsiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.