İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

ABD'nin yeni Lefkoşa Büyükelçisi, güven mektubunu sundu

ABD'nin yeni Lefkoşa Büyükelçisi, güven mektubunu sundu

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kıbrıs Cumhuriyeti'ndeki yeni Büyükelçisi Kathleen A. Doherty Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades'e güven mektubunu bugün sundu.

Yayın Tarihi: 07/10/15 11:59
okuma süresi: 3 dak.
ABD'nin yeni Lefkoşa Büyükelçisi, güven mektubunu sundu
A- A A+

Güven mektubunu sunarken Büyükelçi Doherty şöyle dedi, "Başkan Obama'nın benden Kıbrıs'ta Büyükelçi olarak Amerika Birleşik Devletlerini temsil etmemi istemesinden dolayı büyük bir onur duymaktayım. Sizdeki umut ve vaat dolu bir zamanda, kendi ülkemin umut ve vaatlerini temsil etmekten gurur duyuyorum… Kıbrıs Cumhuriyeti, Amerika Birleşik Devletleri'nin değerli bir dostu ve ortağıdır. İkili ilişkilerimizi ileriye götürmeyi ve bölgedeki barış, güvenlik ve refahı geliştirmeyi taahhüt etmekteyim. Birlikte çalışarak terör ile savaşmada, yayılımcılığı önlemede, insan haklarını korumada, insan ticaretiyle mücadelede,yasaların uygulanmasını kuvvetlendirmede ve denizcilik güvenliğinde ilerleme kaydetmeye devam edeceğiz. Kıbrıs, Amerika Birleşik Devletleri ve bölge için büyük önem arzeden konularda işbirliği yapmanın yeni yollarını bulmaya devam edeceğiz."

Büyükelçi, Cumhurbaşkanı Anastasiades'e hitaben şöyle dedi, "Kıbrıs Cumhuriyeti'ndeki Büyükelçilik görevime başlarken sizinle ve yönetiminizle iki ülke arasındaki ortaklıkları derinleştirmek için birlikte çalışmaya istekliyim. ABD Büyükelçiliğinin misyon bildirisi olan 'Amerikalılar ve Kıbrıslılar Doğu Akdeniz'de barış, istikrar ve refah için birlikte çalışıyorlar' sözlerini hayata geçirmeye hazırım." Büyükelçi ayni zamanda kendisinin ve Amerika Birleşik Devletlerinin, iki kesimli, iki toplumlu bir federasyona dayalı adil ve kapsamlı bir çözüme yönelik Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar arasında devam etmekte olan çözüm sürecine olan desteğini de belirtti.

Kıbrıs'a ABD Büyükelçisi olarak atanmadan önce Büyükelçi Doherty, Eylül 2013 ile Eylül 2015 tarihleri arasında Roma'da Misyon Şefi Yardımcılığı yaptı.

Ayrıca, ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya Bürosunda Bakan Müsteşar Yardımcısı olarak Avrupa Birliği ve Batı Avrupa arasındaki ilişkileri yürütme sorumlusu olarak hizmet verdi. Ondan önce ise (ABD Dışişleri Bakanlığında) Avrupa Birliği ve Bölgesel İşler Ofisinin Müdürü idi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.