Sondakika RadyoKIBRIS.com, FACEBOOK`ta - Gurubumuza siz de katılın, tüm yeniliklerden haberdar olun !!! RadyoKIBRIS.com CANLI YAYINDA !!! Dinlemek için TIKLAYINIZ >> Kıbrıs Postası, FACEBOOK`ta - Gurubumuza siz de katilin !!! Last Digital - 444 0 100 - Yenikent, Lefkoşa Özge Taşker - Healthy Life - Sağlıklı Beslenme ve Diyet Merkezi - 22 92 286 - Marmara Bölgesi, Lefkoşa Alo Vitae - Vitae Veteriner Kliniği ücretsiz danışma hattı: 22 40 953 - Yenikent - Lefkoşa
kibris cyprus news haber kibris cyprus news haber
9 Ocak 2009, Cuma

Radyo KIBRIS

 | Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
Sondakika Talat'tan ilginç mesaj Soyer partilerden ne istedi? Rumlar Ruslardan tank alıyor CTP seçime hazırlanıyor Talat: Mülkiyet hakkını tanıyorum Güney Kıbrıs'ta bebek ölümleri

  ARŞİV
   

 RÖPORTAJ
MEHMET EZİÇ: DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI
2008 yılında yılın girişimcisi seçilen Eziç İşletmeleri Sahibi Mehmet Eziç’le kendisini, yaptığı yatırımları, ü...

 ÇOK OKUNANLAR
Soyer partilerden ne istedi?
 
Rumlar Ruslardan tank alıyor
 
Talat'tan ilginç mesaj
 
UBP'den Sağlık Bakanlığına eleştiri
 
Trabzon'dan 'Şimşek' transfer!
 
İngiltere vatandaşlarını uyardı
 
Ronaldo ölümden döndü!
 
Kıbrıs uzmanı Başmüzakereci
 
Aşık eden hap bulundu!
 
Hasta ekonomi ve güvensiz ortam
 
CTP Mağusa'da toplandı
 
Kan Aldırmadan Check-Up
 
O hep soyunuyor!
 
Gölbaşı'nda cephanelik
 
İngiltere'de faizin tarihi dip seviyesi
 

 YORUMLANANLAR
Avcı'dan Rum silahlanmasına tepki [3]
 
Rumlar Ruslardan tank alıyor [3]
 
Soyer partilerden ne istedi? [2]
 
Kadın siyasette yer almalı [3]
 
'Merkezde siyaset yapacağız' [4]
 
Sevgi çemberi etkinliği Cuma'ya [1]
 
İşadamları Karamsar [5]
 
''TDP, tek şansıdı'' [12]
 
Erçakıca'dan seçim değerlendirmesi [1]
 
ÖRP seçime hazırlanıyor [6]
 
20 Nisan'da Güneş doğacak [16]
 
Korhan Ankara'ya elçi gidiyor [1]
 
2009 verimli olacak [2]
 
Beşparmak grubu gelişmelerden endişeli [10]
 
'Paketi kabulle tanıma olmaz' [1]
 

Margarita Duku
Rauf R. DENKTAŞ
KKTC’ye Hava Sahası Darbesi
Prof.Dr.Ata ATUN
Cek....Cak....
Erdinç GÜNDÜZ
Herşey liderlere bağlı
Mete TÜMERKAN
Gaderi gara Lefkoşam...
Hasan HASTÜRER
BKP Özgür'ü andı

BKP Genel Merkezi’nde düzenlenen bir törenle Özker Özgür anıldı. Konuyla ilgili BKP basın bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, ”Ortak Vatan, barış ve demokrasi mücadelesinin yılmaz savaşçısı Özker Özgür, dün akşam BKP Genel Merkezinde düzenlenen etkinlik de ölümünün 3. yılında özlemle anıldı. Ayrıca BKP yetkilileri, Özgür ailesi ve sevenleri bu gün sabah saat 9:30’da Özker Özgür’ün kabri başında buluşarak saygı duruşunda bulundular ve kabrine çiçekler bıraktılar” denildi.

   22 Kasım 2008, Cumartesi 18:32 Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
Birleşik Kıbrıs Partisi tarafından düzenlenen anı etkinliğine Özgür ailesi, KTÖS, DAÜ-BİR-SEN yetkilileri ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ile başlayan gecede Özker Özgür’ün yaşamını konu alan belgesel gösterimi yapıldı. Özker Özgür’ün vefatından önce yaptığı son konuşmaların BKP’li gençler tarafından okunmasının ardından BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan, Özker Özgür ve mücadelesini konu alan bir konuşma yaptı.

Konuşmasına, Özker Özgür’ü ölümünün 3. yılında saygı, sevgi ve büyük bir özlemle andıklarını söyleyerek başlayan İzzet İzcan, “Özker Özgür, kimimizin hocası, öğretmeni, kimimizin ise babası ve arkadaşı idi. 3 yıl boyunca onu kalplerimizde taşıdık. Bundan sonrada taşıyacağız. Anısı mücadelemize ışık tutmaya devam edecektir” dedi. Özker Özgür’ün yaşamının büyük bir bölümünü zor koşullarda geçirdiğini belirten İzcan, “O kendini bağımsız, bağlantısız Birleşik Kıbrıs’a adadı. Tüm baskı ve tehditlere karşı direndi. Hiç korkmadı. Hiçbir zaman yılmadı” dedi. Kıbrıs’ta taksim ve enosis politikalarına karşı mücadelesini kararlılıkla sürdüren Özker Özgür’ün hayatını Kıbrıs’ın yeniden birleşmesine ve Kıbrıslıların kardeşçe bir arada yaşamasına adadığını vurgulayan İzcan, Özker Özgür’ün emperyalizmi, milliyetçiliği ve fanatizmi Kıbrıslıların ortak düşmanı olarak gördüğünün altını çizdi.

Özker Özgür’ün Kıbrıslıların ortak çıkarlarını her şeyin üstünde tuttuğunu vurgulayan İzcan, konuşmasına şöyle devam etti; “Özker Özgür Kıbrıslı bir yurtsever olduğu gibi Marksizmi özümsemiş, kılavuz olarak benimsemiş, işçi sınıfının birliğine, mücadelesine inanmış tutarlı bir komünist’ti. İşçi sınıfının evrensel değerlerini her zaman savundu. Bazılarının Özker Hoca dünyadaki değişimi göremiyor, ayak uyduramıyor suçlamalarına aldırmadı. Doğru bildiği yolda yürüdü. Onu suçlayanların değişim uğruna ne hallere geldikleri gün gibi ortadadır.

Savaşa karşı barışı, bölünmüşlüğe karşı Ortak Vatanı savundu. Emek ve sermaye arasındaki çelişki ve mücadelede işçi sınıfının saflarında yer aldı. Kıbrıs sorununun, Kıbrıs halkı ile Emperyalizm arasında olan bir sorun olduğunu ve Kıbrıslıların ortak mücadelesi ile çözüme ulaşılabileceğini her fırsatta dile getirdi.”

Ömrünü adadığı Kıbrıs’ın yeniden birleşmesini göremeden hayata gözlerini yuman Özker Özgür’ün başta BKP’ye ve tüm Kıbrıslı ilericilere büyük bir miras bıraktığını söyleyen İzcan, bu mirasın mücadele olduğunu ve bu mirasın kendileri için çok değerli olduğunu vurguladı. Özker Özgür’ün vizyonunu, felsefesini ve mücadelesini kararlılıkla sürdüreceklerinin altını çizen İzzet İzcan, “Onun yaşam biçimi, ömrünü adadığı idealler, kararlı mücadelesi bize ilham veriyor. Bizi yönlendiriyor. Mücadelemizle onu yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan’ın konuşmasının ardından Özker Özgür’le ilgili anıların paylaşılması ile etkinlik son buldu.

   93 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder
Diğer KIBRIS haberleri
Kıbrıs uzmanı Başmüzakereci
CTP Mağusa'da toplandı
Kiprianu: Herşey Talat'a bağlı
İngiltere vatandaşlarını uyardı
Hasta ekonomi ve güvensiz ortam
Talat'tan ilginç mesaj
Soyer partilerden ne istedi?
Rumlar Ruslardan tank alıyor
UBP'den Sağlık Bakanlığına eleştiri
Seylani’den İsrail’i kravatlı proteso


 
  Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
© 2000 - 2008 KIBRIS POSTASI - Version 2.1 | ¤° o O
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: haber@kibrispostasi.com
Kıbrıs Postası
Anadolu Ajansı Abonesidir. 
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dýþarýya link Last Digital

Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kıbrıs Postası harici linklerin sorumluluğunu almaz.