İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Bakoyanni'den Hristofias'a övgü

Bakoyanni'den Hristofias'a övgü

<P>Yunan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, Kıbrıs Türk tarafının Kıbrıs sorunuyla ilgili doğrudan müzakerelerde tek egemenlik, tek vatandaşlık ve tek uluslararası temsiliyet ilkelerini kabul etmesinin Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas'ın başarısı olduğunu savundu.</P>

Yayın Tarihi: 27/11/08 12:43
okuma süresi: 2 dak.
Bakoyanni'den Hristofias'a övgü
A- A A+

Bakoyanni Kıbrıs Haber Ajansı'na (KHA) Hristofyas'ın Atina'ya ziyareti çerçevesinde verdiği mülakatında, Yunan hükümetinin ve yunan siyasi partilerinin Hristofyas'ın inisiyatiflerini desteklediklerini belirterek, Kıbrıs sorununa BM Güvenlik Konseyi Kararları, AB değerleri ve ilkeleri zemininde bir çözümünün bulunması gerektiğini söyledi.

Yunan Dışişleri Bakanı, garantörlük konusuna değinerek, Yunanistan ile Rum Yönetimi'nin Türk askeri birliklerinin adadan çekilmesini desteklediklerini belirtti.

Bakoyanni, garantörlük anlaşmalarının, kendi ifadesiyle, "Kıbrıs'ın istikrar ve güvenliği" açısından tehlikeli olduğunu savunarak, AB'nin bir üye ülkesine uygun olmadığını kaydetti.

Yunan Dışişleri Bakanı, Yunanistan'ın adanın silahsızlandırılmasından ve müdahale hakkının iptal edilmesinden yana olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi daimi olmayan bir üyesi olarak doğrudan müzakereleri etkileyip etkilemeyeceği konusuyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Bakoyanni, Kıbrıs sorununun, kendi ifadesiyle, "bağımsız bir devletin istila ve işgal edilmesi sorunu" olduğunu ileri sürerek, Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi'ne seçilmesinin onun çıkarlarını ilerletmek için kullanılmaması gerektiğini belirtti.

Bakoyanni, Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi'ne seçilmesiyle Kıbrıs sorununda iyi niyet göstermesi gerektiğini kaydetti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı, Kıbrıs sorununun iki toplumun, Kıbrıslı Rumlar ile Kıbrıslı Türklerin bir önceliği olması gerektiğini vurgulayarak, Kıbrıs sorununun çözümünün Kıbrıslı olması gerektiğini kaydetti ve Rum ve Yunan hükümetlerinin Kıbrıs sorununun çözümü için beraber çalışacaklarını söyledi.

Bakoyanni, Yunanistan'ın, (Rumları kastederek) "Kıbrıs halkını destekleyeceğini" de belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.