İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

GİAD, EkoAvrasya ve TÜKSİAD heyetleri Siber, tarafından kabul edildi

GİAD, EkoAvrasya ve TÜKSİAD heyetleri Siber, tarafından kabul edildi

Genç İş Adamları Derneği (GİAD) ve beraberindeki Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ile Tüm Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜKSİAD) heyeti, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber tarafından kabul edildi.

Yayın Tarihi: 05/11/15 14:04
okuma süresi: 3 dak.
GİAD, EkoAvrasya ve TÜKSİAD heyetleri Siber, tarafından kabul edildi
A- A A+

Türkiye ile KKTC arasındaki mevcut ekonomik ilişkilere katma değer sağlamak ve ekonomik açıdan ikili işbirliği imkânlarını artırmak amacıyla EkoAvrasya, TÜKSİAD ve GİAD tarafından düzenlenen "Türkiye'den KKTC'ye Ekonomi Köprüsü" isimli program kapsamında gerçekleşen ziyarette, GİAD Başkanı Ceyhun Tunalı, Ekoavrasya Başkanı Hikmet Eren Gözlüklü, TÜKSİAD Başkanı Nurettin Aslantürk ve Meclis Başkanı Sibel Siber karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

TUNALI

GİAD Başkanı Ceyhun Tunalı ziyarette yaptığı konuşmada, ekonomiyi büyütmenin GİAD'ın sorumluluklarından biri olduğunu kaydederek, gelecek nesillere bırakılacak daha güzel günlere gidilmesinin bu sayede olabileceğini söyledi.

Yapılan protokol bağlamında karşılıklı ziyaretler gerçekleştirildiğini anlatan Tunalı, EkoAvrasya Başkanı Hikmet Eren'e teşekkür ederek, konuk heyete ülke ekonomisini ve hangi sektörlerde yatırıma ihtiyaç duyulduğunu anlattıklarını belirtti.

Tunalı konuk iş insanlarının orta vadede KKTC'de yatırım yapacakları hissini edindiğini de ekledi.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber de, bu tür temasların, işbirliği dostluk ve kardeşliği güçlendirdiğini söyleyerek, güzel projelere imza atılması temennisinde bulundu.

EkoAvrasya ile işbirliğinin her iki tarafa da katkı sağlayacağını söyleyen Siber, yapılan ziyaretlerde konuk heyetlerin ülkeyi daha iyi tanıma fırsatı bulduğuna işaret etti.

Siber, gelişen ekonominin insanların yaşam kalitesinin de yükselmesi anlamına geleceğini kaydederek, konuk heyetin güzel anılarla Adadan ayrılması ve iyi anlaşmalara imza atılması dileğinde bulundu.

EREN

EkoAvrasya Başkanı Hikmet Eren de KKTC-TC arası ekonomik, sosyal, kültürel işbirliği imkânlarını artırmak için çalıştıklarını ve Meclis Başkanı Siber'in de bu çalışmaları yakından takip ettiğini bildiklerini söyledi.

Eren, TÜKSİAD üyelerinin orta vadede karşılıklı işbirliği imkânlarını değerlendirerek, KKTC'ye yatırım yapacağına inandığını belirtti.

ASLANTÜRK

TÜKSİAD Başkanı Nurettin Aslantürk de, KKTC'yi Türkiye'den çok farklı görmediklerini ve Türkiye'de çok iyi işlere imza atan iş insanı heyetiyle KKTC'ye geldiklerini söyledi.

"Bardağın yarısını dolu, yarısını boş olarak değerlendireceksek, bizler buraya boşluk varsa doldurmak için geldik" diyen Aslantürk, bu yönde başarılı olacaklarına inandıklarını kaydetti.

Kendilerine büyük bir sorumluluk düştüğünü belirten Aslantürk, ellerinden geleni yapacaklarını ve iş araştırmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdimi yapıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.