İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kremlin: "Akkuyu ve Türk Akımı'nın akıbeti hükümetin yetkisinde"

Kremlin: "Akkuyu ve Türk Akımı'nın akıbeti hükümetin yetkisinde"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Akkuyu nükleer santrali ile Türk Akımı doğalgaz boru hattı projelerinin geleceğinin hükümetin yetkisinde olduğunu söyledi. Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukayev ise projelerin askıya alınmadığını, bu konuda yetkinin projeler üzerinde çalışan şirketlerde olduğunu savundu.

Yayın Tarihi: 02/12/15 08:00
okuma süresi: 2 dak.
Kremlin: "Akkuyu ve Türk Akımı'nın akıbeti hükümetin yetkisinde"
A- A A+
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, basın mensuplarının Akkuyu nükleer santrali ve Türk Akımı doğalgaz boru hattının geleceğiyle ilgili sorusuna, "Bu soruyu en iyisi hükümete yöneltin" yanıtını verdi.

Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye yönelik yaptırımlara ilişkin 28 Kasım tarihli kararında, ilgili listenin hükümet tarafından belirleneceğinin ifade edildiğini hatırlatan Peskov, "Oraya başvurmanız gerekir" dedi.

Daha önce projelerle ilgili görüşmelerin durumunu yakından bilen bir kaynak, Türk Akımı ve Akkuyu ile ilgili görüşmelerin askıya alındığını iddia etmişti. Rusya Enerji Bakanlığı ve doğalgaz şirketi Gazprom, bu iddiayı yorumlamayı reddetti.

'GAZPROM VE ROSATOM YAPTIRIM KAPSAMINDA DEĞİL'

Diğer yandan Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukayev, hükümetin Türkiye'ye yaptırım kararıyla bu projelerin uygulamasını durdurmadığını açıkladı.

Basın mensuplarının görüşmelerin askıya alınmasıyla ilgili sorusuna yanıt veren Ulyukayev, "Hayır, öyle bir sonuç yok. Hükümetler arası komisyonun çalışması başka bir şey, şirketlerin çalışmaları başka bir şey. Bu durumda söz konusu Gazprom ve Rosatom şirketleridir. Onların çalışmaları hiçbir şekilde yaptırımların kapsamına girmiyor" dedi.

Komisyon çalışmalarının askıya alınmasının, şirketlerin de ilişkileri askıya alması anlamına gelmediğini belirten Rus bakan, "Şirketlerin nasıl çalışacağı, onlara bağlı. Hükümet bu projeleri dondurmadı" diye ekledi.

Sputnik
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.