İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Tepkiler büyüyor: "Barışı beklerken savaşa dahil olduk!"

Tepkiler büyüyor: "Barışı beklerken savaşa dahil olduk!"

İngiltere Parlamentosu'nun dün akşam aldığı karar neticesinde Kıbrıs'tan Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurmaya başlaması ile güne kendimizi savaşın ortasında bularak başladık. Kıbrıs halklarında şok etkisi yaratan karara ise sosyal medyadan tepkiler yağmaya başladı.

Yayın Tarihi: 03/12/15 10:55
okuma süresi: 3 dak.
Tepkiler büyüyor: "Barışı beklerken savaşa dahil olduk!"
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis / Sosyal Medya

İngiltere Parlamentosu'nun aldığı karar uyarınca İngiltere'nin 8 Tornado tipi savaş uçağını beklettiği Kıbrıs'taki üslerinden Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurmaya başladı.

Kıbrıs'ın, Kıbrıs'ta yaşayan halkların onayı olmadan savaşa dahil edilmesi ise sosyal medyada da gündem oldu.

İşte sosyal medyaya yansıyan bazı tepkiler:

CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman:

"İngiltere'nin Kıbrıs'taki üslerini kullanarak İŞİD'e karşı hava saldırıları düzenlemeye başladığı yönünde haberler geliyor. Burada yaşayan insanların ve onların yönetimlerinin herhangi bir söz hakkı bulunmaksızın, bu adanın "batmayan uçak gemisi" olarak kullanılmak suretiyle savaşa dahil edilmesini hazmetmek mümkün değil. Müzakerelerde bu konuyu da bir biçimde ele almak farz oldu bence."

YKP Örgütlenme Sekreteri Murat Kanatlı:

"Başka başka meclislerde, bu coğrafyaya ait olmayan kişilerin aldığı bilmem kaçıncı karar ile bize ait coğrafya gene savaşa sokuldu... Gene resmen savaşın parçası yapılan coğrafyadan günaydınlar"

BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan:

"İngiltere ülkemizi uçak gemisi olarak kullanma kararı aldı. Tabi ki Kıbrıslıların ne düşündüğü umurlarında değil. Kıbrıs'tan kalkan İngiliz uçakları IŞİD hedeflerini vuracak. Ülkemiz açık bir hedef haline getirildi."

Akademisyen Kudret Özersay:

"İngilizler "biz de varız" dedi... Doğu Akdeniz'e çok sayıda uçak/savaş gemisi konuşlandı, ama muhtemelen İngilizler SABİT UÇAK GEMİSİni, yani Kıbrıs'ı kullanacaklar. Hakkımıza hayır..."

Köşe Yazarı Faize Özdemirciler:

"İngiliz Parlamentosu'ndan IŞİD'i havadan bombalama kararı çıktı. (397 kabul, 223 ret…) Batmayan Uçak Gemisi'nde "barış" beklerken, savaşa dahil olduk. "Çözüme Kıbrıslılar karar verecek" diyenler, referandumda iki evet isteyenler, dükkanı kapatsınlar. Çözüme ve barışa Kıbrıslılar karar verecek ama Kıbrıs'ın savaşa dahil olup olmayacağına Garantörler karar veriyor gördüğünüz gibi… Kıbrıs'ı savaşa dahil ederken Kıbrıslılara sormuyorlar ama çözüm yapacaklarında Kıbrıslılara soruyorlar. "Garantörsüz olmaz" mı dediniz? Garantörlerle olmaz asıl. Uyumayanlar uyuyanları uyandırsın, saat 2.54… Uyanın artık savaşa dahiliz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.