İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ\PDY) KKTC'de serbest!

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ\PDY) KKTC'de serbest!

Türkiye'de PKK, Hizbullah, DHKP-C, EL-KAİDE, IŞİD\DAEŞ gibi Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması "FETÖ" de bir süredir terör listesinde….

Yayın Tarihi: 08/12/15 10:00
Güncelleme Tarihi: 02/05/20 10:59
okuma süresi: 5 dak.
Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ\PDY) KKTC'de serbest!
A- A A+

Türkiye'de PKK/KONGRA-GEL, Hizbullah, DHKP-C, EL-KAİDE, IŞİD\DAEŞ gibi Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması FETÖ\PDY bir süredir terör listesinde…

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bakanlar Kurulu'nun geçtiğimiz henüz tazelediği ve dün Resmi Gazete'de yayımladığı güncellenmiş terör listesine göre Türkiye'de Kırmızı Kitap'a giren FETÖ listede değil ve pek çok yatırım ve istihbarat ağı olan KKTC'de serbest…

Türkiye'de Fethullah Gülen için 14 Aralık operasyonu kapsamında "terör örgütü kurma ve yönetme" suçlamasıyla yakalama kararı çıkarılmış ve kırmızı bültende yer alması için de Adalet Bakanlığı'na yazı yazılmıştı.

Hakkında dört kez yakalama kararı çıkarılan Fethullah Gülen, İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı "Aranan teröristler" listesinde kırmızı kategoride yer alıyor ve iadesi ile ilgili girişimler de sürüyor.

FETÖ\ PDY Nisan 2015'te iddianameye de girdi

Türkiye'de Milli Güvenlik Kurulu (MGK) paralel yapı ve uzantıları konusunda önemli kararlar almış, 9 Nisan 2015'te Ankara'da bir polis aracının çalınmasıyla başlayan soruşturmadan 'paralel devlet' davası çıkmıştı.

4'ü polis 7 şüpheli hakkında dava açılırken iddianamede, ilk defa Gülen Cemaati için 'Fetullahçı Terör Örgütü' tanımlaması yapılmıştı. İddianamede "Terör örgütünün varlığına ilişkin somut deliller bulundu" ifadeleri de yer almıştı.

Ekim 2014'te MGK, paralel yapıya ilişkin terör örgütü kararı alınmasına yönelik önerge hazırlamış akabinde FETÖ kısaltmasıyla terör listesine alınmıştı.

Türkiye İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan kırmızı, mavi, yeşil, turuncu, gri listelerde PKK/KCK, DEAŞ, Hizbullah, MLKP, Vasat, TKP/ML, MKP gibi terör örgütlerinden arananların fotoğraf ve resimlerinin yanı sıra, Fetullah Gülen'in liderliğini yaptığı cemaat de "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması Terör Örgütü" (FETÖ/PDY Terör Örgütü) şeklinde uzun bir süredir yer alıyor.

17-25 Aralık sürecinde Paralel Yapı medyasında KKTC Ziraat Bankası üzerinden sahte hesaplar açıldığına ilişkin bazı yayın ve köşe yazıları yer almıştı. Taraf Gazetesi bu iddiaların bir kısmını Mart 2014'te manşet yapmıştı.

Cemaatin KKTC'deki faaliyetlerinin yanında mülkleri de olduğu; bazı işadamlarından da farklı gerekçelerle düzenli olarak para aldığı biliniyor.

KKTC IŞİD'i listeye alırken de gecikti

Öte yandan KKTC Bakanlar Kurulu, Irak-Şam İslam Devleti'ni (IŞİD) de terör listesine alırken oldukça gecikmişti.

Kıbrıs Postası KKTC'nin IŞİD'i terör listesine almadığını kamuoyuna duyurmuş, Bakanlar Kurulu Türkiye ile kıyaslandığında neredeyse bir yılın ardından terör listesi güncellemesinde IŞİD'e yer vermişti.

KKTC IŞİD'İ Şubat 2015'te terör listesine aldı.

KKTC'nin son güncel terör listesi

7 Aralık tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan KKTC Bakanlar Kurulu'nun son güncel terör listesi şöyle;

PKK/KONGRA-GEL, HİZBULLAH, DHKP-C, İBDA-C, EL KAİDE, EFEN (Elen Ruhlu Gençler Örgütü), HRİSİ AVGİ (Altın Şafak Örgütü), ELAM (Rum Ulusal Halk Cephesi), KEA (Helen Direniş Hareketi) ve Kara Tugaylar Örgütü; KCK (Kürdistan Topluluklar Birliği) ; PYD (Suriye Demokratik Birlik Partisi –PKK'nın Suriye Kolu) ; YPG (PYD'nin Silahlı Birliği); YPJ (YPG'ye bağlı Kadın Birliği) ; YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi); PJAK (Kürdistan Özgür Yaşam Partisi) ; IŞİD (Irak-Şam İslam Devleti).

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.