İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

"Herhalde Başbakan sıkıntılı psikolojik atmosfer içinde öyle söyledi"

"Herhalde Başbakan sıkıntılı psikolojik atmosfer içinde öyle söyledi"

Başbakan Kalyoncu, geçtiğimiz günlerde Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada "13'üncü maaş ekonomik protokole, protokol de su konusuna takıldı" derken Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Türkeş'in Milliyet'e verdiği röportajda Ekonomik protokolle su konusunun alakasız olduğunu ifade etmesi kafaları karıştırdı…

Yayın Tarihi: 11/01/16 10:00
okuma süresi: 5 dak.
"Herhalde Başbakan sıkıntılı psikolojik atmosfer içinde öyle söyledi"
A- A A+

Öte yandan Başbakanın sözleri hatırlatılan CTP Genel Başkanı Talat, "ben de öteden beri su ile mali protokolün alakasız olduğunu söylüyordum. Dediğim gibi protokolü isteyen biziz. Bu, Türkiye cephesinden bu güne kadar ifade edilmemişti. Şimdi bu konuların alakasızlığını Sayın Türkeş de ifade ettiğine göre bence iş kolaylaşır. Ben böyle okuyorum… Herhâlde Başbakan, konuların birbirine girdiği sıkıntılı psikolojik atmosferde öyle söylemiştir" dedi.

Kıbrıs Postası'nın ulaştığı Genel Başkan Mehmet Ali Talat, Türkeş'in başından beri meseleye sağ duyulu yaklaştığını da ifade ederek "su konusunda Türkiye tarafının tutumu belli. Hükümet ortağı CTP'nin de… Tüm taraflar esnemeli" diye konuştu.

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

13. maaş, Türkiye ile imzalanması beklenen Ekonomik protokol ile Su Yönetimi konusundaki belirsizlik devam ediyor.

Başbakan Ömer Kalyoncu, geçtiğimiz günlerde Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada "13'üncü maaş ekonomik protokole, protokol de su konusuna takıldı" derken Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in Milliyet'e verdiği röportajda Ekonomik protokolle su konusunun alakasız olduğunu ifade etmesi kafaları karıştırdı…

"Bence iş kolaylaşır…"

Öte yandan Kıbrıs Postası'nın ulaştığı ve başbakanın sözleri hatırlatılan CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, "ben de öteden beri su ile mali protokolün alakasız olduğunu söylüyordum. Dediğim gibi protokolü isteyen biziz. Bu, Türkiye cephesinden bu güne kadar ifade edilmemişti. Şimdi bu konuların alakasızlığını Sayın Türkeş de ifade ettiğine göre bence iş kolaylaşır. Ben böyle okuyorum… Herhâlde Başbakan, konuların birbirine girdiği sıkıntılı psikolojik atmosferde öyle söylemiştir" dedi.

Talat, Türkeş'in başından beri meseleye sağ duyulu yaklaştığını da ifade ederek "su konusunda Türkiye tarafının tutumu belli. Hükümet ortağı CTP'nin de… Tüm taraflar esnemeli" diye konuştu.

"Başbakan da bu sıkıntılı psikolojik atmosferin etkisiyle böyle konuştu"

CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, kamuoyunda Türkiye'nin bir şeyleri dayattığı, bizimde paraya ihtiyacımız olduğu için buna boyun eğdiğimiz ya da eğeceğimiz algısı olduğunu ifade ederek "böyle bir şey yok. Dayatma diye bir şey yok. Ekonomik protokolü Türkiye değil biz istiyoruz. Çünkü para istiyoruz. Bu araya da su meselesi girdi. Dolaylı olarak psikolojik bir sıkıntı yarattı. Sanırım Başbakan da bu sıkıntılı psikolojik atmosferin etkisiyle böyle konuştu…

'Barış suyu' projesinden sonra Kıbrıs'a ödenek verilmediği iddialarını yalanlayan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Kıbrıs'a 4 aydır ben bakıyorum, bekleyen bir tane ödeme yok" demiş ve önceki gün Milliyet'e verdiği röportajda "Hiç bir zaman Türkiye Cumhuriyeti devleti Kıbrıs Türkünün mağduriyeti doğrultusunda bir karar vermez. Anlaşma ve protokoller gereği Türkiye'nin vermeyi taahhüt ettiği bütün paralar zamanında ödenmiştir. Mali protokol yapılmadığı için mali protokole bağlı olarak Kıbrıs'a verilmesi gerekenler verilememiştir. Asla su değildir. KKTC'ye su nedeniyle verilmemiş hiçbir şey yoktur. Mali protokol niye yapılmadı? Bunun sorgulanması gerekir" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Türkeş, "KKTC Maliye Bakanı Birikim Özgür'ün, Ankara'dan yetkilendirilmiş arkadaşlarımızla vardığı mutabakatı, (iktidar partisi) CTP, Parti Meclisi'ne bilgi verecekti. Orada bunun oylanmış olmasını bizim anlamamız mümkün değil. KKTC, ayrı bir devlettir. Onun için politikasına karışmayız. Ama şunu da belirtmeliyim ki; ben Kıbrıs işlerinden de sorumlu Başbakan Yardımcısı'yım. Kıbrıs'taki yetkililerle bir anlaşma yapıp bu anlaşmayı Ak Parti MYK'ya götürüp, oylatabilir miyim? Birikim Bey, yetkilendirilmiş ve müzakere yapıyor, bir noktaya geliyor. Ondan sonra bunun yürümesi gerekirken, koalisyondaki parti (CTP) bunu Parti Meclisi'ne götürerek oylatıyor. Sonra da bu olmaz deniliyor. Bunu kendi seçmenlerine nasıl anlatacak?" demişti.

Geçtiğimiz hafta Başbakan Ömer Kalyoncu, Kıbrıs Postası'na 13'üncü maaş için Ekonomik Protokolün imzalanması, onun imzalanması için ise su sorununun çözülmesi gerektiğini ifade etmiş, 13'üncü maaşın ödenmesini engelleyen zincirleme sorunlardan söz etmişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.