İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Nestoros: "Girne'deki Türk köyü Kiomourdgou'da bazı kalıntılar bulundu"

"Girne'deki Türk köyü Kiomourdgou'da bazı kalıntılar bulundu"

Kayıp Kişiler Komitesi'nin Kıbrıslı Rum üyesi Nestoras Nestoros, Türkiye'nin Kıbrıs Cumhuriyeti için Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'ne hükümet kontrolündeki bölgelerde kayıp kişilerin kalıntılarının bulunabileceği bölgelerde kazı yapılması için askeri bölgelerine giriş izni talebinin 'gülünç' olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 09/02/16 07:43
okuma süresi: 2 dak.
"Girne'deki Türk köyü Kiomourdgou'da bazı kalıntılar bulundu"
A- A A+
Kıbrıs Haber Ajansı'nın (KHA) Türkiye'nin Komite'ye mektubuyla ilgili yorum yapmasını istediği Nestoros, Türkiye'nin bu düşüncesinin mantıksız olduğunu, gerçekler ve enformasyon temelinde olmadığını belirtti.

Askeri bölgelere gömülmüş Kıbrıslı Türk kayıp olduğu yönünde bilgi olup olmadığı sorusuna Nestoras Nestoros, olumsuz yanıt verdi, Kayıp Kişiler Komitesi'nin Kıbrıslı Türk kayıpları için hiçbir zaman böyle bir olasılığı içeren bir belge sunmadığını kaydetti.

1963'ten beri Türk askeri bölgesinde bulunan Agios Vasilios'ta Kıbrıslı Türk kayıplar bulunulduğuna inanıldığı için Türkiye'nin kazı izni verdiğini hatırlayan Rum komite üyesi, Loutro isimli bir başka bölgede de bir Kıbrıslı Türkün gömülmüş olabileceği düşünülerek kazı izni talebi bulunduğunu bildirdi.

Kayıp Kişiler Komitesi'nin Kıbrıs'ın kuzeyindeki Türk askeri alanındaki çalışmalarıyla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Nestoros, 26 Ocak 2016'ta 10 bölgeden ikisinde, Mia Milia ve Agios Georgios çalışmaların başladığını, ancak şu ana kadar bir kalıntıya ulaşılamadığını söyledi.

Nestoros, KHA'na, Girne bölgesindeki Türk köyü Kiomourdgou'da bazı kalıntılar bulunduğunu duyurdu.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.