İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Sucuoğlu, Vadili ve Paşaköy bölgelerini ziyaret etti

Sucuoğlu, Vadili ve Paşaköy bölgelerini ziyaret etti

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Vadili ve Paşaköy bölgesini ziyaret ederek bölgede restorasyona ihtiyacı olan tarihi yapıları inceledi.

Yayın Tarihi: 11/02/16 12:28
okuma süresi: 3 dak.
Sucuoğlu, Vadili ve Paşaköy bölgelerini ziyaret etti
A- A A+

Bakan Sucuoğlu'nun yapmış olduğu ziyaretlerde Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan ve Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü de hazır bulundu.

Sucuoğlu, Vadili bölgesindeki ziyaretinde şuanda belediye binası olarak kullanılmakta olan ve Osmanlı Dönemi'nde 1830 yıllarında Merkezi Nahiye Binası olarak inşa edilmiş ancak sel baskını sonucunda yıkılması üzerine 1938 yılı İngiliz Dönemi'nde tekrardan inşa edilip, 1960 yılına kadar Merkezi Nahiye Binası olarak kullanılan binada incelemelerde bulundu.

Sucuoğlu, Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan ile bir görüşme yaptıklarını söyleyerek, eski eser nitelikli Nahiye Binası'nın restorasyonunun yapılması ve turizme kazandırılması yönünde hem fikir olduklarını ifade etti.

Sucuoğlu, ayrıca Vadili bölgesinde bulunan arkeolojik alanlarda yapılacak bilimsel çalışmalar sonucunda ,tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılması için de çalışmaların başlayacağını söyledi.

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, daha sonra Paşaköy bölgesine giderek Belediye Başkanı Habil Tülücü ile birlikte köy içerisine bulunan eski eser nitelikli binayı ziyaret etti.

Tarihi binanın 15'nci yüz yılda inşa edilip önceleri kilise olarak kullanıldığını, daha sonra Osmanlı Dönemi'nde ise camiye çevrildiğini ifade eden Sucuoğlu, binada yapılması düşünülen restorasyon işlemleri hakkında bilgi aldı.

Sucuoğlu, köy içerisinde yer alan tarihi binanın restorasyonu için belediyenin bir restorasyon projesi hazırladığını da belirterek, projenin Anıtlar Yüksek Kurulu'nun onayına sunulduğunu söyledi.

Ülkedeki tarihi yapılara sahip çıkılması gerektiğini de ifade eden Sucuoğlu, Bakanlık olarak tüm bölgelerde yer alan tarihi eser nitelikli yapılar için çalışmalar başlattıklarını söyleyerek, belediyelerle birlikte bu binaların bakım ve onarımı konusunda da işbirliği halinde olduklarını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.