İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

'Asrın Projesi'ne atık su karıştığı iddiaları yalanlandı

'Asrın Projesi'ne atık su karıştığı iddiaları yalanlandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında Alaköprü Barajı'na atıksu karıştığı yönündeki iddialara yazılı açıklama ile yanıt verdi.

Yayın Tarihi: 12/02/16 16:20
okuma süresi: 2 dak.
'Asrın Projesi'ne atık su karıştığı iddiaları yalanlandı
A- A A+

İddiaların gerçek dışı olduğunun belirtildiği açıklamada, "Mevcut durumda 3 köyün ( Akine, Ormancık ve Sarıağaç Köyleri ) kanalizasyon atıkları Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün yapmış olduğu yeniden yerleşim ihalesi kapsamında, fosseptik atıkları, hiçbir kaçırmanın yaşanmadığı çelik depolarda biriktirilmekte, biyolojik olarak arıtılmakta ve dolduğu anda Anamur Belediye Başkanlığına ait vidanjörler vasıtası ile taşınarak Anamur Kanalizasyon şebekesine verilmektedir" denildi.

Açıklamada, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce kanalizasyon atıklarının Alaköprü mansabına deşarj ihalesinin yapıldığının ve inşaat çalışmalarına başlandığının ifade edildi. Açıklamada, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Turgut Aybak'ın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne su temin projesinde, suyun alındığı Anamur ilçesindeki Alaköprü Barajı'na atıksu karıştığı iddiaları ile ilgili açıklama yaparak, söz konusu iddianın doğru olmadığını, kendisinin böyle bir ifade kullanmadığını, sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirttiği bilgisine yer verildi.

ANKA

İlgili haber:

Flaş iddia: "Asrın Projesi'ne 'atık su' karışıyor"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.