İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Kemal Dürüst, İstanbul'da "Yılın Bakanı" ödülünü aldı

Kemal Dürüst, İstanbul'da "Yılın Bakanı" ödülünü aldı

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, İstek Özel Kaşgarlı Mahmut Okulları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Cemiyeti ortaklığında düzenlenen "Türkiye-Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Birlik, beraberlik ve kardeşlik günü" etkinliğine, Cemiyet'in davetlisi olarak katılarak, üstün başarılarından dolayı "Yılın Bakanı" ödülüne layık görüldü.

Yayın Tarihi: 25/02/16 08:03
okuma süresi: 3 dak.
Kemal Dürüst, İstanbul'da "Yılın Bakanı" ödülünü aldı
A- A A+

3'ncü Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu'nun da davetli olarak katıldığı etkinlikte Bakan Dürüst, "Yılın Bakanı" ödülünü aldı.

Etkinliğe, İstanbul Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İstek Özel Kaşgarlı Mahmut Okulları Kampüs Müdürü Nilgün Baturalp, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Cemiyeti Başkanı Rüşat Aydoğan, Kıbrıs Gazileri ile öğrenciler katıldı.

Programda konuşan 3'ncü Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Türkiye'nin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek, "Birlik, beraberlik ve kardeşlik günü anlamlı ve önemlidir. KKTC bir Vatan toprağı olarak Türkiye'nin her zaman ayrılmaz bir parçasıdır" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst de etkinlikte yaptığı konuşmasında, Kıbrıs Türk Halkı'nın, devletleşmesi ve şu anda özgürce ve güven içerisinde yaşamlarını devam ettirmesinin teminatının Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu belirterek, "Anavatanımız ne kadar güçlü ise KKTC de o kadar güçlü olacaktır" dedi.

Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile KKTC'nin gönül bağı ile bağlı olduğunun altını çizen Bakan Dürüst, 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı ile zor dönemler yaşayan Kıbrıs Türk Halkı'nın, Anavatan sayesinde şu anda bir devlet çatısı altında, güven ve huzur içerisinde, günden güne daha da büyüyerek yoluna devam ettiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin her koşulda ve her zaman karşılık beklemeden her alanda yardımlarını esirgemediğini de belirterek, yakın zamanda "Asrın Projesi" olan KKTC'ye boru ile su temin projesinin hayata geçmesi ile KKTC'nin yeniden yeşil ada halini alacağını, aynı zamanda da su ile birlikte bir çok sektörün yeniden canlanacağını belirtti.

KKTC'nin bir eğitim adası olduğuna da vurgu yapan Bakan Dürüst, bu noktaya gelmesinde Anavatan'ın desteklerinin yasınamaz derecede olduğunun da altını çizdi.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst'e, İstanbul Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz tarafından "Yılın Bakanı" ödülü takdim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.