İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Talat'tan sivil savunmaya övgü

Talat'tan sivil savunmaya övgü

<P>Sivil Savunma Lefkoşa Bölge Müdürlüğü'nün yeni binası bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Binanın açılışı Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat tarafından yapıldı. </P>

Yayın Tarihi: 29/12/08 21:56
okuma süresi: 3 dak.
Talat'tan sivil savunmaya övgü
A- A A+

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat açılışta yaptığı konuşmasında, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı'nın (SSTB) son derece verimli çalışarak, kısa zamanda önemli işlere imza attığını belirterek, SSTB'nin gerekli ve yararlı projeler yaptığını kaydetti.

Kısa süre önce SSTB'nin radyosunun çağdaş teknolojiyle donatılarak açıldığını, Kıbrıs Türk halkının dünyayı yakından takip edebilmesi için ileri teknolojinin yakalanmasının önemli olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Talat, Kıbrıs Türklerinin dünyada gelişen olaylardan geri kalmaması için bu gibi çalışmaların gerekli olduğunu vurguladı.

Yapımı sıfırdan başlayarak kısa zamanda tamamlanan binanın, SSTB için önemli bir başarı olduğuna dikkat çeken Talat, SSTB'nin insan yaşamındaki yeri göz önünde bulundurulduğunda yapılan yatırımların daha da önem kazandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, geçmişinde savaş ve sıkıntılar olan Kıbrıs Türk halkının savaş ve afet görmemesi temennisinde bulunarak, SSTB'nin Kıbrıs Türk halkı için çok önemli olduğunu, savaş ve afet gibi durumlarda SSTB'nin öneminin daha da arttığını kaydetti.

SSTB'nin sorunların üstesinden gelebilmek için iyi bir örgütlenmeye ihtiyacı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Talat, SSTB'nin örgütlenme açısından iyi bir noktada bulunduğunu ve her durumda, her ihtiyaca cevap verebilecek durumda olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Talat, SSTB'yi ve binanın yapımında katkısı geçen herkesi tebrik etti.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Ömer Faruk Bozdemir de konuşmasında, Mülki Yönetim ve Bölümleri Yasası
uyarınca Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı bünyesinde yeniden yapılanmaya gidildiğine işaret etti ve bu çerçevede bölge müdürlüklerine yeni bina yapımı çalışmaları başlatıldığını anlattı.

Bozdemir 2007 yılında başladıkları yapılanma çalışmaları hakkında bilgi vererek, Sivil Savunma Lefkoşa Bölge Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasının yapımı amacıyla Lefkoşa Ortaköy'de, Bayraktar Türk Maarif Koleji karşısında bulunan arazinin 20 Şubat 2008 tarihinde Bakanlar Kurulu'nun (K-II) 453-2008 numaralı kararıyla Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı'nın kullanımına verildiğini kaydetti.

Bakanlar Kurulu'nun kararına müteakip Sivil Savunma Lefkoşa Bölge Müdürlüğü yeni hizmet binasının temelinin 3 Haziran 2008 tarihinde atıldığını ifade eden Bozdemir, günümüzün değişen hizmet ihtiyaçlarına uygun olarak 738 metre kare alana tasarlanan yeni bölge müdürlüğü binasının, modern çalışma ofislerinin yanı sıra yüz kişilik bir konferans salonu, garajlar ve depodan oluştuğunu, binanın inşaatının 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.