İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Milletvekili Candan; "Tusk, çantasında bir şeyler ile Ankara'ya gidiyor…"

Milletvekili Candan; "Tusk, çantasında bir şeyler ile Ankara'ya gidiyor…"

CTP Milletvekili Armağan Candan adada bulunan ve Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades ile görüşen Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk'ın açıklamalarını değerlendirdi. Candan; "Tusk, çantasında bir şeyler ile Ankara'ya gidiyor. Belki de farklı açılımlar gündeme gelecektir" dedi.

Yayın Tarihi: 15/03/16 16:40
okuma süresi: 2 dak.
Milletvekili Candan; "Tusk, çantasında bir şeyler ile Ankara'ya gidiyor…"
A- A A+

Kıbrıs Postası

CTP Milletvekili Armağan Candan Kıbrıs Genç Tv'de Aysu Basri Akter'in hazırladığı Günün Getirdikleri programına telefon ile katılarak Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk'ın açıklamalarını değerlendirdi.

Candan, son dönemde Avrupa ülkelerinin çok ciddi bir mülteci krizi ile karşı kaşıya olduğunu her toplantınında gündeminde bu konunun olmasının normal olduğunu söyleyerek, Avrupa'daki ülkelerin de kendielrine göre farklı politikaları olduğuna dikkat çekti.

Almanya Başbakan'ı Angela Merkel ile Türkiye Başbakan'ı Ahmet Davutoğlu'nun bir ay içerinde görüşmesinin de tesadüfi olmadığına değinen Candan, Türkiye'nin doğallığında bu işin içinde olduğunu, AB'nin bu konuyla mücadele edebilmek için Türkiye ile işbirliği yapmak durumunda olduğunu söyledi.

Türkiye'nin pozisyonunun AB ilişkileri kurgulanırken elinin güçlendiğini söyleyen Candan, pozisyon değişikliğinin getirdiği avantaşlardan yararlanıldığını bu avantajlarında günün sonunda karşılıklı bir işbirliği ihtiyacı ve yardımlaşma çerçevesine girmesi gerektiğini söyledi.

AB üyesi ülkelerin dayanışma içerisinde bir pozisyon ortaya koyması gerektiğini söyleyen Candan, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk'ın "Benim için hiçbir üçüncü ülke herhangi bir AB ülkesi kadar önemli olamaz" açıklmasının da dayanışmaya atıfta bulunan bir açıklama olduğuna değindi.

Candan ayrıca Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk'ın, Ankara'da Ahmet Davutoğlu ile görüşecek olmasını da değerlendirerek; "Tusk, çantasında bir şeyler ile Ankara'ya gidecektir. Belki de farklı açılımlar gündeme gelecektir" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.