İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Türkiye'den gelen su, tankercilerin işini - aşını tehdit ediyor!

Türkiye'den gelen su, tankercilerin işini - aşını tehdit ediyor!

TC Hükümeti ile KKTC Hükümeti arasında su temini ve yönetimine ilişkin hükümetlerarası anlaşmanın imzalanmasının ardından KKTC'de tankercilik hizmeti veren yüzlerce vatandaş işini – aşını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Türkiye'den gelen suyun çeşmelerden akmaya başladığı anda tankercilerin evlerine ekmek götüremeyecekleri endişe taşıyan Kuzey Kıbrıs Kamu Araçları ile Su Taşıyanlar Birliği Başkanı Ercan Nurdal, hükümet yetkililerini kendileri için çözüm üretmeye çağırarak, kendi önerilerini anlattı.

Yayın Tarihi: 18/03/16 15:36
okuma süresi: 2 dak.
Türkiye'den gelen su, tankercilerin işini - aşını tehdit ediyor!
A- A A+
Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

TC Hükümeti ile KKTC Hükümeti arasında su temini ve yönetimine ilişkin hükümetlerarası anlaşmanın imzalanmasının ardından ülkedeki tankercilik sektörü yok olmaya mahkum oldu.

Türkiye'den gelen suyun çeşmelerden akmaya başladığı anda işini – aşını kaybetme riski ile karşı karşıya kalan tankerciler adına Kıbrıs Postası'na açıklamalarda bulunan Kuzey Kıbrıs Kamu Araçları ile Su Taşıyanlar Birliği Başkanı Ercan Nurdal, hükümet yetkililerini kendileri için çözüm üretmeye çağırarak, kendi önerilerini anlattı.

"Tüm tankerciler işsiz kalacak"

"İşimiz biter, tüm tankerciler işsiz kalacak" diyen Nurdal, karşı karşıya kaldıkları sorunu aktarmak ve çözüm üretilmesini talep etmek üzere Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan görüşme talep ettiklerini ancak taleplerine yanıt alamadıklarını söyledi.

Yetkililerin kendilerine iş imkanı sağlamasını isteyen Nurdal şöyle konuştu:

"Bazı tankercileri suyun işletmesini yürütecek şirkette istihdam edebilirler. Yeni iş kurmak isteyen tankerciler için faizsiz veya düşük faizli krediler sağlayabilirler. Tüm tankercilerin A ve B sınıfı ehliyeti var, bu nedenle bazıları şoför olarak istihdam edebilirler. Bir de yaşı biraz geçmiş, 50 yaş civarı olan tankerciler var ki bunlar artık ağır iş yapamazlar. Bu kişilere de taksicilik için izin verilebilir. Taksiciler buna karşı çıkabilir ama ülkede o kadar çok kaçak taksici var ki, birkaç tankercinin taksici olmasından çok fazla etkileneceklerini sanmıyorum."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.