İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

Çocuk suçlular, tecavüzcü ve katillerle bir arada!

Çocuk suçlular, tecavüzcü ve katillerle bir arada!

KKTC Merkezi Cezaevi'ne basit suçlarla giren, yaşları 14 ile 17 arasında değişen yedi mahkum bulunuyor. Çocuk mahkumlar, tecavüz ve cinayet gibi suçlarla cezaevine giren yetişkin mahkumlarla birarada tutuluyor.

Yayın Tarihi: 21/03/16 10:06
okuma süresi: 1 dak.
Çocuk suçlular, tecavüzcü ve katillerle bir arada!
A- A A+

KKTC Merkezi Cezaevi'ne basit suçlarla giren, yaşları 14 ile 17 arasında değişen yedi mahkum, kötü alışkanlıklarından kurtulmak bir yana, tecavüzcüler ve katillerle birarada tutuluyor.

Havadis Gazetesi Muhabiri Devrim Demir'in haberine göre, cezaevi binasında imkansızlıklar nedeniyle, ciddi suçlular ile çocuk mahkumlar birarada.

Cezaevi Müdürü Metin Bilmem, fiziki yapısı nedeniyle ayrı tutulamayan mahkumların, tahliye olduktan sonra daha ciddi suçlarla cezaevine döndüğünü açıkladı.

Bilmem, "Bina oldukça eski ve yıpranmış. 24 kişilik bölümleri 48 kişilik yaptık. Sistem artık bölümleri taşıyamaz durumda" dedi.

Cezaevinde 14-17 yaş arasında 7 çocuğun, 19-20 yaş arasında ise 20 gencin olduğunu anlatan Bilmem, "Çocuk ve gençleri ayrı tutmaya çalışsak da şartlar buna izin vermiyor" diyerek cezaevinin yapılması için yetkililere çağrıda bulundu.

Haberin tamamı Havadis Gazetesi'nde

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.