İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Leymosun Kültür Vakfı'ndan mezar taşı bulunmayan 22 isme mezar taşı

Leymosun Kültür Vakfı'ndan mezar taşı bulunmayan 22 isme mezar taşı

Leymosun Kültür Vakfı, Limasol'da 1974'te şehit olan ve mezar taşı bulunmayan 22 ismin mezar taşlarını yaptırdı.

Yayın Tarihi: 21/03/16 14:37
okuma süresi: 5 dak.
Leymosun Kültür Vakfı'ndan mezar taşı bulunmayan 22 isme mezar taşı
A- A A+

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, tüm şehitler için hazırlanan isim panosu ile birlikte tamamıyla bakımdan geçirilen mezarlığa çevre düzenlemesi de yapılıyor.

Leymosun Kültür Vakfı, 17 Nisan Pazar günü saat 12.00'de yapılacak törenle, Limasol Mezarlığı'ndaki yeni düzenlemenin tamamlanacağını açıkladı.

Leymosun Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Yücem Rasımoğlu yaptığı yazılı açıklamada, "Vakıf olarak Limasol'daki şehitliği yenileyerek, 40 yıllık önemli bir manevi görevi yerine getiriyoruz. Tam bir Leymosun dayanışması, toplumun ve kimi kurumlarımızın desteği ile şehitlik yenileniyor" dedi.

22 ŞEHİDE MEZAR TAŞI

Rasımoğlu'nun açıklamasına göre, Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin desteği ve Limasol Belediyesi ile de görüşülerek başlatılan çalışmalarda, öncelikle Limasol'da Arnavut Camii'nin bahçesinde yatan 1964 şehitlerinin mezar taşları temizlendi.

Bu çalışmanın ardından çok daha önemli bir proje başlatan Leymosun Kültür Vakfı, Limasol'da 1974'te şehit olan ve mezar taşı bulunmayan 22 isim için harekete geçti. Açıklamada şöyle denildi:

LEYMOSUN VAKFI'NDAN KAPSAMLI PROJE

Leymosun Kültür Vakfı, projeye göre 1974 yılında şehit olan 26 kişiden mezar taşı bulunmayan 22 şehidin mezarlarını tek tek inceledi. Görgü tanıkları eşliğinde yapılan inceleme sonucunda, ailelerden de alınan vekaletle tüm şehitler için mezar taşı üretildi.

1964 yılında şehit olan 14 kişinin mezar taşları da elden geçirilerek, temizlendi.

Leymosun Kültür Vakfı ayrıca, tüm şehitler için isim panosu hazırlayarak, Limasol Mezarlığı'nda monte edecek.

Limasol Belediyesi de; çeşme, zemin tesviyesi ve düzenlemesi, çiçeklendirme, ışıklandırma ve çevre düzenlemesi konusunda Leymosun Kültür Vakfı'na destek verdi."

RASIMOĞLU: "HEPİMİZDE TARİFSİZ BİR HUZUR VAR"

Yücem Rasımoğlu, vakfın, hem değerlere sahip çıkma, hem de Limasol kültürünü gelecek kuşaklara taşımak için önemli bir misyonu bulunduğunu anımsatarak, "Limasol Şehitliği'ndeki projemiz, 40 yıl bir manevi görevin yerine getirilmesidir. Vakfımız, aslında geç kalınmış bu görevi yerine getirmenin onuru içerisindedir. Leymosun için canlarını feda eden insanlarımıza karşı görevimizi yerine getirmenin tarifsiz huzurunu yaşıyoruz" dedi.

Proje için yapılan mezar taşı üretimlerinin önemli ölçüde tamamlandığını belirten Rasımoğlu, "Leymosun kökenli mermer ustaları halen montaj işiyle uğraşmaktadır. Montaj işlemlerinin ardından Limasol Belediyesi çevre düzenlemesini sağlayacaktır" ifadelerine yer verdi. Rasımoğlu, projenin tamamlanması ile birlikte, Leymosun Kültür Vakfı'nın 17 Nisan Pazar günü saat 12.00'de Limasol Şehitliği'nde dini bir tören düzenleneceğini belirtti.

Şehit aileleri ile Vakıf yöneticileri ve projeye katkı koyanların Limasol'daki törene katılacaklarını anlatan Rasımoğlu, bunun için gerekli ulaşım desteğini vereceklerini de kaydetti.

Rasımoğlu, "Tören için Girne, Gazimağusa ve Güzelyurt'tan önceliği şehit ailelerine verilmek üzere ikişer otobüs kaldırılacaktır. Kendi imkanlarıyla katılmak isteyenler de törene katılabilecektir" dedi.

Leymosun Kültür Vakfı Başkanı Yücem Rasımoğlu, proje hakkında şu bilgileri de paylaştı:

"Proje, yaklaşık 60 bin TL'ye mal olmuştur. Leymosun Kültür Vakfı'nın destekçisi olan yüzlerce kişi ve kurumun katkısı bizler için son derece önemlidir. Ayrıca Kıbrıs Vakıflar İdaresi de projemize destek vermiştir. Yardım kampanyamız 8 Nisan'a kadar devam edecektir ve bu kampanyaya katkı koyanların isimleri tören tarihinde ilan edilecektir. Projemize ya da vakfımıza katkıda bulunmak isteyenler, Limasol Türk Kooperatif Bankası'nın herhangi bir şubesinden, vakfımıza ait 33-304-2459006 numaralı hesaba yatırım yapabilirler"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.