İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Soysan: "UBP'nin tavrını biliyorduk ama CTP iki yüzlü davrandı"

Soysan: "UBP'nin tavrını biliyorduk ama CTP iki yüzlü davrandı"

TEL-SEN Başkanı Tamay Soysan, Ulusal Birlik Partisi'nin özelleştirmelere ve Türkiye'den gelen dayatma paketlere hiçbir zaman karşı çıkmadığını fakat CTP'nin iki yüzlü bir tavır içerisinde olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 11/04/16 10:47
okuma süresi: 3 dak.
Soysan: "UBP'nin tavrını biliyorduk ama CTP iki yüzlü davrandı"
A- A A+
Kıbrıs Postası

TEL-SEN Başkanı Tamay Soysan, bu sabah ADA TV'de Cem Kar'ın hazırlayıp sunduğu programa telefonla katılıp Kıbrıs Postası'nın manşetine taşıdığı Türkiye'ye iletilen Ekonomik Protokol'de yazan "Limanlar ve Telekomünikasyon özelleştirilecek!" haberini değerlendirdi.

Soysan, özelleştirmelere karşı sendikanın her daim bir karşı duruşu olduğuna değinerek "2016-2018 mali protokolün içerisinde Telekomünikasyon Dairesi'nin özelleştirilmesi ile ilgili maddeler olduğunu duymuştuk. Biz de buna her zaman karşı duruşumuzu sergilemiştik. Zaten Ulusal Birlik Partisi hiç bir zaman karşı çıkmamıştır. Ne özelleştirmelere ne de Türkiye'den dayatılan paketlere. Ama Cumhuriyetçi Türk Partisi bu konuda iki yüzlü davranmıştır" dedi.

"HABERLER İLE SÖYLEDİKLERİMİZ DOĞRULANDI"

"Kıbrıs Postası'nın yayınladığı belgeler ile söylediklerimizin doğru olduğu ortaya çıkmıştır" diyen Soysan, telekomünikasyon dairesinin idari ve mali yönden hesap verebilir bir noktaya gelmesi noktasında çeşitli önerileri olduklarına değinerek, süratle yapılması gerekenin bu önerileri konuşmak olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasında imzalanan su temin projesi kapsamında döşenen fiber optik kablolar olduğunu ve bu durum ile ilgili Bakanlar Kurulu kararları olduğuna değinen Soysan, 712/2015 sayılı karar bağlı olarak belli bir miktar dışında olan kabloların telekomünikasyon dairesine verilmesinin öngörüldüğünü savundu.

"SÖYLEMLERİN ALTI TAMAMEN BOŞTUR"

Halkın parası toplanarak sermayeye peşkeş çekilmek istendiğine değinen Soysan, "Telekomünikasyon dairesinin ortadan kaldırılmasına izin vermemeliyiz. Kamu özel ortaklığından bahsediliyor, yeniden yapılandırılacakmış. Bu söylemlerin altı tamamen boştur. Bizim çözüm önerimiz de ortadadır" dedi.

Bügün ortalama 1 milyardan fazla paranın döndüğü bir yapının ortada durmasından söz eden Soysan bu kazançtan aslan payını alanın yine GSM şirketleri olduğunu ve bunun kabuledilemez olduğunu söyledi.

"İLİŞKİLERİMİZİ GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ"

"Biz en sert biçimde karşı duruşumuzu göstereceğiz, Sayın Talat'ın her fırsatta Telekomünikasyon dairesini kötülemesi kabul edilemez. Bu anlamda hem CTP'yi hem de özelleştirmeler konusunda daha önce birlşkte yürüdüğümüz fakat şimdi iki yüzlü davranarak destek çıkan her kuruluş ile olan ilişkilerimizi yeniden değerlendireceğiz" diyen Soysan, yaşanacak durum karşısında gerekli tepkiyi de gçstermekten kaçınmayacaklarını dilegetirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.