İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

GAÜ Okullar Grubu'na "İlhan Doğan ile İnsanı Tanıma Ve Etkili İletişim Semineri"

GAÜ Okullar Grubu'na "İlhan Doğan ile İnsanı Tanıma Ve Etkili İletişim Semineri"

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubuna bağlı Amerikan Koleji ve The American Future College öğrenci ve öğretmenlerine yönelik GAÜ Milenyum Senato ve Kongre Merkezi'nde, Beden Dili ve İletişim Uzmanı ''Riccon İlhan Doğan ile İnsanı Tanımak ve Etkili İletişim'' semineri gerçekleşti.

Yayın Tarihi: 28/04/16 16:31
okuma süresi: 3 dak.
GAÜ Okullar Grubu'na "İlhan Doğan ile İnsanı Tanıma Ve Etkili İletişim Semineri"
A- A A+

GAÜ Okullar Grubuna bağlı liselerde okuyan öğrenciler için düzenlenen eğitim, Riccon Akademy kurucusu ve İsviçre'de yaşayan İletişim Uzmanı İlhan Doğan tarafından verildi.

Konuyla ilgili Amerikan Koleji'den yapılan açıklamada, gerçekleştirmiş oldukları seminer ile öğrencilerin ve öğretmenlerin beden dilini etkili kullanarak, iş ve özel yaşamlarında yeni bir yol açmayı hedefledikleri belirtilirken, bu eğitim ile kendi potansiyellerinin farkına varmalarını sağlamaya katkı koymayı amaçladıkları ifade edildi.

Ayrıca, Creditwest Bank'ın sosyal sorumluluk bilinciyle, özellikle gelişim çağındaki gençlerin çevreleri ile etkili iletişim kurmalarını, beden dilini etkili kullanarak kariyer ve özel yaşamlarında yepyeni bir yol açmalarını ve kendi potansiyellerinin farkına varmaları amacıyla bu eğitimi düzenledikleri belirtilirken, ''Düşünce Okuma Tekniği'','' Bedenin Dili'', '' Şiddet out Şefkat in'', ''Şempanze Çocuklar''”isimli kitapları da okul kütüphanesine bağışlayıp, kendini daha da geliştirmek, biliçlenmek isteyen gençlere katkı koymayı amaçladıkları bildirildi.

İlhan Doğan Kimdir?

İlhan Doğan, Swaziland Kralı tarafından LORD ünvanı almış, ABD Başkanı Barrack Obama'nın eski raportörü, UNİCEF'den ödül almış ve Kanada'da ise "En İyi Eğitim Tekniği Ödülü"nü almış bir iletişim uzmanıdır. Türkiye doğumlu olan İlhan Doğan, Ankara'da Dil Tarih Coğrafya okurken, dil eğitimi almak amacıyla Almanya'ya gitmiştir. Hayali olan tiyatro eğitimini almak için İtalya'ya geçerek, Roma'da Comedia Dell Arte'da üç yıl öğrenim gördükten sonra, İsviçre'de AKAD Enstitüsü'nde Ruh Bilimleri ve Eğitim Psikolojisi üzerine eğitimini tamamlamıştır.

Tiyatro ile psikoloji, beden dili ve mizahı birleştirerek RicconTekniği'ni geliştiren İlhan Doğan, etkili iletişim için geliştirdiği tekniğin tescilini yaptırarak 1996 yılında Riccon Akademi'yi kurmuştur. İsviçre Cumhurbaşkanı Sn. Pascal Couchepin, Avrupa Birliği Parlamenterleri, kamu görevlilerine, bilim adamlarına, beden dilinin doğru kullanımı ve düşünce okuma teknikleri üzerine eğitimler vermiştir. Sosyal sorumluluk çalışmalarını ''Help Yourself'' adı altında kurumsallaştıran Doğan, bu çalışmalarından dolayı Lüksemburg, İsviçre ve Güney Afrika'da yılın adamı ödüllerine layık görülerek, Afrika Swaziland'da 7 yıl boyunca ülke genelinde yapılanma ve ''Eğitim Seferberliği'' hizmetlerinden dolayı Swaziland Kralı tarafından ''Lord'' ünvanı almıştır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.