İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Kuzey Kıbrıs Aşçılar Birliği kuruluyor

Kuzey Kıbrıs Aşçılar Birliği kuruluyor

Kıbrıs yemek kültürüne sahip çıkma, bunu yaşatma ve dış dünyada Kıbrıs yemeklerini tanıtma amacıyla Kıbrıs Aşçılar Birliği kuruluyor.

Yayın Tarihi: 28/04/16 17:31
okuma süresi: 4 dak.
Kuzey Kıbrıs Aşçılar Birliği kuruluyor
A- A A+
Tarihi Bohjalian Konak Restaurant'ta dün akşam bir araya gelen çok sayıda Gastronomi öğrencisi ile meslek uzmanları ve akademisyenlere birlik tanıtıldı ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi aktarıldı.

Tüzük çalışmalarını tamamlayan birliğin Kurucu Başkanlığını Lefke Avrupa Üniversitesi öğretim görevlisi, Gurme Zihni Türksel üstlendi. Birliğin yönetiminde Mustafa Şah, Aytaç Yıldırım, Kurtuluş Özbaşar, Hakan Açıl, Pınar Barut gibi mesleklerinde kendini ispatlamış marka isimler bulunuyor.

Gecede yapılan konuşmada Gurme Zihni Türksel aşçı ve gastronomi öğrencilere yaptığı konuşmada kurulacak olan birliğin Kıbrıs yemek kültürünü dünyaya tanıtmanın ötesinde ülke de aşçılıkla ilgili ciddi farkındalıklar yaratacaklarını söyledi.

Türksel konuşmasında "Birliğimiz gençlere bu mesleği sevdirmenin ötesinde aynı zamanda mesleğe bir saygınlık da getirmeyi hedefliyoruz. Yarışmalar ve festivaller de özel ilgi alanımız alacak. Kıbrıs'ı hem dışarıda temsil etmeyi hem de dış dünyanın ilgisini buraya çekmeyi planlıyoruz.

Bu ve bunun gibi projelerin artması, Türk mutfağının ve Türk şeflerinin yaratıcı zenginliklerini gösterebilmeleri açısından çok önemlidir. Türk mutfağının ve Türk şeflerinin yaratıcı zenginliklerini gösterebilmeleri için çalışmalarımız sürekli artarak devam etmektedir. İşini ve ülkesi çok seven bir kişi olarak kendi mesleki sorumluluklarımın her alanda farkındayım ve en iyi şekilde gerçekleştirmek için ben ve arkadaşlarım elimizden geleni yapacağız.

Umuyorum ki bizlerin başlattığı ve bizim devam ettiğimiz Türk Mutfağının tanıtımı ile ilgili çalışmalar hak ettikleri ilgiyi ve saygıyı görürler. Gelecek kuşaklarda ki genç meslektaşlarımız sizler de bu mirasa sahip çıkarlar. Başka bir konu da mesleki eğitim, bu anlamda Üniversitelere destek amaçlı Yiyecek İçecek dersleri vermek, örnek işletmeler kurmayı hedefliyoruz. Avrupa Birliği'nin öngördüğü şekilde Birlik olarak meslek standartlarımızı oluşturuyoruz.

En önemlisi dünyadaki en büyük mutfaklardan biri olarak kabul edilen Türk Mutfağını doğru bir şekilde gelecek nesillere aktarmaktır. Hiç bir zaman bilgimi paylaşmakta cimri olmadım ve bu anlayışla çalışacak bir birlik içinde olmaktan çok mutluyum. Etik, ilke ve amaçların kaybolabileceği, değişebileceği tehlikesi göz önüne alınarak, katılacak yeni üyelere ve kamu oyuna, bu Etik, ilke ve amaçların doğru anlatılabilmesi için, bu değerlerin tespit edilerek yazılı hale getirilmesi zorunlu olmuştur.

Doğaldır ki süreç içerisinde ve değişen dünya düzeni içerisin de, Etik değerlerde ve amaçlarda değişiklikler olabilecektir, önemli olan Mesleki etik ve Andımıza bağlı kalarak Gönüllülük, Dürüstlük, Güvenirlilik, Yardımseverlik, İnsan hayatına saygı, mesleğimizi iyi ifade edebilme, Mutfağımızı gelecek nesillere dürüstlük ve etik kuralları içerisinde öğretme ve değer verme gibi temel ilkelerinde bir sapmanın ve uzaklaşmanın olmaması, tüm üyelerin bu asgari müştereklerde birleşmeleri ve aşçılık mesleğini en iyi şekilde benimsemeleridir.

Aşçılık mesleğine ve sağlığına ayrıca Türk mutfağına verilen değer; Birinci etik değerimizdir" dedi.

Toplantı gençlerin soru-yanıt şeklindeki sohbetiyle son buldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.