İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Saner; "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" nedeniyle mesaj yayınladı...

Saner; "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" nedeniyle mesaj yayınladı...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner " 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü " dolayısıyla mesaj yayınladı. Bakan Saner'in mesajı şöyle:

Yayın Tarihi: 30/04/16 09:00
okuma süresi: 3 dak.
Saner; "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" nedeniyle mesaj yayınladı...
A- A A+
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" dolayısıyla mesaj yayınladı. Bakan Saner'in mesajı şöyle:

"Amerika Birleşik Devletlerinin Chicago kentinde 1886'da, 8 saatlik işgünü için başlatılan mücadelenin yıldönümü olan 1 Mayıs, bütün dünyada işçilerin, emek dünyasının bedeller ödeyerek elde ettiği; haklarını, birlik ve mücadelesini simgeleyen, insanlık onurunun ve emeğin savunulduğu önemli bir gündür.

Ekonominin bel kemiği olan işçi, emekçi ve tüm çalışanlarımızın daha iyi çalışma ortamlarında çalışabilmeleri ve yaşam standartlarının dünya seviyesinde çok daha iyi düzeylere getirilebilmesi hepimizin ortak hedefidir. İstihdamın arttırılması, işgücünün niteliğinin yükseltilmesi, özellikle kadın ve gençlerin istihdamının desteklenmesi, bunlarla birlikte gerek kamuda gerekse özel sektörde çalışma koşullarının iyleştirilmesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın öncelikli görevleri arasında gelmektedir. Emeğe ve çalışan haklarına saygının ve sosyal diyaloğun gelişmesi, şüphesiz demokrasi kültürümüzün de gelişmesine katkı sağlayacaktır.

Bakanlığımız, çağdaş bir çalışma yaşamının sağlanabilmesi ve bu alandaki mevzuatın Avrupa Birliği mevzuatı ile uyumlu hale getirilmesine yönelik yasa çalışmalarına devam etmektedir. Haksız uygulamalara maruz kalan çalışanların hak arama yollarını etkin şekilde kullanmalarını sağlayacak , yargı öncesi hak arama müessesesi ve İşçi ile işveren arasındaki istihdam ilişkisinden doğan uyuşmazlıkların, çözümü için izlenecek usul ve esasları düzenleyen "İş Uyuşmazlıklarının Davasız Halli Yasası" erken bir zamanda hayata geçirilecektir.

Bunun yanısıra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı; çalışanların sağlık ve güvenliğinin korunması, aynı zamanda demokratik bir şekilde örgütlenmelerinin önündeki engellerin kaldırılması yönündeki çalışmalarına süratle devam edecektir.

Ülkemizde huzurlu, güvenli ve sosyal diyalog ortamının hakim olduğu bir çalışma yaşamının oluşturulması ve sürdürülmesi dileğiyle, tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü içtenlikle kutlarım"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.