İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

Dernekler Yasası bir maddesi değiştirilerek oybirliğiyle geçti

Dernekler Yasası bir maddesi değiştirilerek oybirliğiyle geçti

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından bir daha görüşülmek üzere Meclis'e iade edilen ve Meclis'te bugün muhalefet milletvekilleri ile hükümet milletvekilleri arasında tartışmalara yol açan Dernekler Yasası, Genel Kurul'da bir maddede yapılan değişikliğin ardından oybirliğiyle kabul edildi.

Yayın Tarihi: 02/05/16 16:37
okuma süresi: 1 dak.
Dernekler Yasası bir maddesi değiştirilerek oybirliğiyle geçti
A- A A+
Meclis Genel Kurulu'nda Dernekler Yasası'nın görüşülmesi sırasında çıkan tartışmalar nedeniyle verilen aranın ardından, UBP Milletvekili Ahmet Kaşif, söz konusu yasayla ilgili değişiklik önerisini değiştirerek yeniden sundu.

DEVLETİN SOĞUK MÜHRÜ

Buna göre üye listesi Kaymakamlık tarafından kapalı zarf usulü ve devletin soğuk mührü ile mühürlenerek ilgili dernek tarafından muhafaza edilecek.

MADDEYE OYBİRLİĞİYLE EVET

Bağımsız Milletvekili Menteş Gündüz, söz alarak niyetlerinin kimseyi deşifre etmek olmadığını, derneklerin zaten üyeler konusunda, şeffaflıkla idare edildiğini söyledi.

Daha sonra 20'inci madde, değişiklik ile oylandı ve oybirliğiyle kabul edildi.

Bunun ardından Dernekler Yasası'nın bütünü de oybirliğiyle kabul edildi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.