İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

Erhürman: "Mecburiyetlerle sendikalaşmaya karşıyız!"

Erhürman: "Mecburiyetlerle sendikalaşmaya karşıyız!"

Cumhuriyet Meclisi oturumunda 'özel sektörde sendika' konusunda söz alan CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman, yasaklarla, mecburiyetlerle sendikalaşmaya karşı olduklarını ifade etti.

Yayın Tarihi: 02/05/16 17:18
okuma süresi: 1 dak.
Erhürman: "Mecburiyetlerle sendikalaşmaya karşıyız!"
A- A A+
CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman da, insan hakları arsında yer alan bir hakkın belli ön şartlara bağlı olarak değişmesini söylemenin ve bunu dinlemenin korkutucu olduğunu söyledi.

Sendikalarla ilgili eleştiriler getirilebileceğini, ancak bu eleştirilerin hiç birinin insan haklarının önüne geçemeyeceğini ifade eden Erhürman, özelde sendikalaşma şartlarının henüz olgunlaşmadığının söylenmesini eleştirdi. Özel sektörde yasaklarla, mecburiyetlerle sendikalaşmaya karşı olduklarını ifade eden Erhürman, bu konunun görüşülmesi ve uygun formüllerle meclisin gündemine gelmesinin ivedi olduğunu kaydetti.

Yasa önerisinin esası itibarıyla sorunlu olduğunu savunan Erhürman, ancak hükümet yetkililerinin açıklamalarının ardından, konun mecliste ivedi olarak tartışılması gerektiğini söyledi. Erhürman, önerinin ivedilik teklifine olumlu oy vereceklerini ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.