İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Swahili dilinde 'iade' polemiği!

Swahili dilinde 'iade' polemiği!

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Seçim ve Halkoylaması Yasası'nı neye dayanarak Meclis'e geri göndermediğini ifade eden CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat'a Gazeteci Cavit Tuna tarafından "Cumhurbaşkanı yazmış işte niye iade ettiğini. Keşke İngilizce yazsaymış" şeklinde ironik bir yanıt gelince Talat "Swahili dilinde de yazsa fark etmezdi, dün 17.00'de henüz okumamıştım" dedi.

Yayın Tarihi: 03/05/16 14:26
okuma süresi: 2 dak.
Swahili dilinde 'iade' polemiği!
A- A A+
Kıbrıs Postası – Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Seçim ve Halkoylaması Yasası'nı Meclis'e geri göndermesi gündem oldu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Seçim ve Halk Oylaması Yasası'nı neye dayanarak Meclis'e geri gönderdiğini bilmediğini ifade ederek "Yasa, bizim de tam istediğimiz gibi değil ancak olabilecek en iyi şekilde" demesine, bir dönem Sabah Gazetesi'nin Kıbrıs temsilciliğini yapan tecrübeli Gazeteci Cavit Tuna'dan yanıt geldi.

Sosya Medya üzerinden karşılıklı 'tweet'lerle birbirine yanıt veren iki isim arasındaki konu Seçim ve Halkoylaması Yasası'nın Meclis'e geri gönderilmesi oldu.

CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ile Gazeteci Cavit Tuna arasındaki diyalog şöyle gelişti:

Cavit Tuna: Cumhurbaşkanı yazmış işte niye iade ettiğini. Keşke İngilizce yazsaymış.

Mehmet Ali Talat: Farketmezdi... Swahili dilinde de yazsa, dün saat 17.00'de henüz okumamıştım.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.