İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

CTP Genel Sekreteri Erhürman: "Avrupa Komisyonu'ndan çok önemli tavsiye kararı"

CTP Genel Sekreteri Erhürman: "Avrupa Komisyonu'ndan çok önemli tavsiye kararı"

CTP Genel Sekreteri, Milletvekili Tufan Erhürman Avrupa Birliği Komisyonu'nun tavsiye kararını "çok önemli" olarak nitelendirerek, tavsiye kararının tüm taraflara normalleşmenin tek yolunun Kıbrıs sorununun bir an önce çözümlenmesi olduğunu açık biçimde göstermesi temennisinde bulundu.

Yayın Tarihi: 04/05/16 15:26
okuma süresi: 2 dak.
CTP Genel Sekreteri Erhürman: "Avrupa Komisyonu'ndan çok önemli tavsiye kararı"
A- A A+
Kıbrıs Postası- Sosyal Medya

CTP Genel Sekreteri, Milletvekili Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun, Schengen ülkelerine yapılacak seyahatlerde Türk vatandaşları için vizelerin kaldırılması yönündeki tavsiye kararını değerlendirdi.

Avrupa Komisyonu'nun tavsiye kararını "çok önemli" olarak nitelendiren Tufan Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamasının Birleşik Krallık, İrlanda, İzlanda, Liechtenstein, Norveç ve İsviçre dışındaki ülkelerde kaldırılması gerektiğini kaydetti.

Tavsiye kararının kabul edilmesi durumunda, vizesiz girişin Kıbrıs için de geçerli olmasının söz konusu olduğunun altını çizen Erhürman, "Bunun bir sonraki aşaması, Kıbrıs'ta yaşayan Türkiye kökenli insanlarımızın da güneye geçebilmesi olmalı" ifadelerini kullandı.

Tavsiye kararının "var olan durumun sürdürülebilir olmadığını çok net olarak gösteren" bir karar olduğunu da vurgulayan Erhürman, tavsiye kararının tüm taraflara normalleşmenin tek yolunun Kıbrıs sorununun bir an önce çözümlenmesi olduğunu açık biçimde göstermesi temennisinde bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.