İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

GAÜ ve TAK arasında gerçekleştirilen işbirliği yenilendi

GAÜ ve TAK arasında gerçekleştirilen işbirliği yenilendi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), KKTC Devleti'nin resmi devlet ajansı; Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) ile karşılıklı ilişkileri geliştirme, güçlendirme ve gereksinimleri karşılama amacıyla daha önce imzalamış olduğu işbirliği protokolünü yeniledi.

Yayın Tarihi: 21/05/16 16:07
okuma süresi: 4 dak.
GAÜ ve TAK arasında gerçekleştirilen işbirliği yenilendi
A- A A+

GAÜ Rektörlük Binası Toplantı salonunda gerçekleşen imza töreninde, GAÜ adına Başkan Vekili Doç. Dr. Asım Vehbi ve TAK adına ise Müdür Doç. Dr. Neriman Saygılı işbirliği protokolüne imza koydu.

GAÜ'den verilen bilgiye göre, Gerçekleştirilen işbirliği protokolü kapsamında, her iki kurum arasında bilimsel ve eğitsel alanlarda bilgi ve deneyim paylaşımı yanında ortak çalışmalar yapılması amaçlanırken, her iki kurumun kendi alanlarına giren hizmet ve konularda işbirliği ve yardımlaşma yapma, TAK'tan öğrencilere "staj" ve "araştırma" yapma, haber hizmetlerinden ücretsiz yararlanma; GAÜ'den TAK'a bilgisayar ve benzeri konularda ücretsiz servis hizmeti ve çalışanlara da lisans ve yüksek lisans programlarında burslu eğitim ile hizmetiçi eğitim olanağı sağlayacak. GAÜ Başkan Vekili Doç. Dr. Asım Vehbi imza töreninde yapmış olduğu açıklamasında, kurumlar arası işbirliğinin gelişmiş ülkelerde ön planda olduğunu belirterek, herzaman kaynakların yetersiz olduğunu, bunları en iyi şekilde iş birliği içerisinde değerlendirildiğini ve bu sayede kurumların ilerleyebildiğini ifade etti. Vehbi açıklamasının devamında şunları söyledi;

"Türk Ajansı Kıbrıs Sayın Saygılı'nın yönetiminde KKTC'nin resmi sesi olarak hizmet vermektedir. Bu iki güzide kuruluşun yıllar önce imzalamış olduğu protokolünün daha da geliştirerek devamına imza attık. Bunlar, öğrencilerimizin faydalanabilmesi açısından çok önemli. Biz bu konuda sonuna kadar açığız. Eğitim olsun, diğer alanlarda olsun verebileceğimiz her türlü desteği vermeye hazırız. TAK, özellikle son süreçte tüm kurumlara eşit mesafede durmuş, objektif hareket etmiş bir kurum olmuştur." dedi.

Vehbi açıklamasının devamına, protokolün öncelikle yayınlarla ilgili olduğunu belirterek, özellikle akademik yayınların ve kaynakların paylaşımı noktasında olduğunu ifade etti. Ayrıca, GAÜ yüksek lisans programlarında TAK çalışanlarına yönelik burs olanaklarıda yaratıldığını bildiren Vehbi, GAÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinin de protokol kapsamında staj olanaklarından faydalanabileceğini vurguladı.

TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı ise imza törenin de yapmış olduğu açıklamasında, üniversitelerin KKTC için çok önemli olduğuna değinerek, ülke ekonomisine ve tanıtımına büyük katkı koyduklarını söyledi. Saygılı açıklamasının devamında ise şunları belirtti;

"GAÜ uluslararası boyutta çok önemli akreditasyonlara, kampüslere sahip bir üniversite. O yüzden GAÜ, Kıbrıs Türk'ünün uluslararası camiyada ki bir sesi diyebiliriz. TAK'da aynı şekilde Kıbrıs Türkü'nün ayrı bir sesi. O yüzden gerek iç yapısındaki ekonomik değerlere, gerekse uluslararası boyuttaki tanıtım ve katılım katkılarına önemli bir değer koyduğundan dolayı, geçtiğimiz yıllarda da var olan ancak süresi dolan protokolümüzü yeniliyoruz. Elbette ki bizim ana hedefimize baktığımız zaman, Kıbrıs Türkü'nün sesini duyurmak ve bu konuda büyük çaba harcayan üniversitelerimizin hemen hemen hepsiyle işbirliği yaparak onların haberlerini, onların sesini ulaşabildiğimiz her noktada internetten olsun, uydudan olsun ulaştırmaktır." dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.