İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Liderler görüşmesine İstanbul'un gölgesi düştü

Liderler görüşmesine İstanbul'un gölgesi düştü

Kıbrıslı liderler Mustafa Akıncı ile Nikos Anastasiadis'in Kıbrıs sorununun çözümü için sürdürdüğü müzakereler çerçevesinde 27 Mayıs Cuma günü gerçekleştirecekleri görüşmeye İstanbul'un gölgesi düştü. Kıbrıs Rum basını 27 Mayıs görüşmesinin ertelendiğini bildirdi. Hükümet Sözcüsü Hristodulidis de yaptığı resmi açıklama ile görüşmenin iptal edildiğini bildirdi.

Yayın Tarihi: 24/05/16 14:43
okuma süresi: 2 dak.
Liderler görüşmesine İstanbul'un gölgesi düştü
A- A A+
Kıbrıs Postası Özel

Liderler Akıncı ile Anastasiadis arasında 27 Mayıs Cuma günü Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde gerçekleştirilecek görüşme dün İstanbul'da yaşanan yemek krizi sonrasında iptal edildi.

Kıbrıs Rum basını liderler görüşmesinin Anastasiadis tarafından iptal edildiğini bildirirken, Rum Yönetimi Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis de yaptığı açıklamada, görüşmenin iptal edildiğini kaydetti ve hem Akıncı'yı hem de BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espan Bart Eide'yi eleştirdi.

"GÖRÜŞME İÇİN UYGUN ZEMİN YOK"

Hristodulidis açıklamasında şöyle dedi:

"Akıncı'nın dün kabul edilemez İstanbul ziyareti sonrası, Başkan Anastasiadis 27 Mayıs Cuma günü yapılacak olan görüşme için uygun zemin olmadığını ifade ederek, görüşmeye katılmayacağını bildirmiştir.

Aynı anda Başkan Anastasiadis iki taraf arasındaki diyaloğun sürdürülmesi için ve adada var olacak bir çözüm için görüşmelere devam etme istencini sürdürürken, Akıncı'nın tek taraflı, sahte devletin statüsünü yükseltecek hareketlerden kaçınmasını arzu etmektedir.

Bu statüyü yükseltmeye çalışanların ki buna BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espan Barth Eide de dahildir; sürece yardımcı olmamaktadırlar."

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı'na bu konuda resmi bir bildirimde bulunulmadığı öğrenildi.

Kıbrıslı Rum Lider Anastasidis bugün tüm randevularını iptal ederek İstanbul'dan ayrılma kararı almıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.