İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Akıncı: "Kıbrıs Türk halkı sadece ara bölgeye sıkıştırılmış bir halk olmayacaktır"

Akıncı: "Kıbrıs Türk halkı sadece ara bölgeye sıkıştırılmış bir halk olmayacaktır"

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı İstanbul dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akıncı, pazar günü yapılan Güney Kıbrıs seçimleri yanında dün akşam İstanbul'da yaşanan krizi değerlendiren Akıncı; "Biz toplantıya değil, yemeğe katıldık, en önemlisi de BM Genel Sekreteri ile görüştük. Gitmeden önce de görüşeceğimizi biliyorduk" dedi.

Yayın Tarihi: 24/05/16 14:44
okuma süresi: 3 dak.
Akıncı: "Kıbrıs Türk halkı sadece ara bölgeye sıkıştırılmış bir halk olmayacaktır"
A- A A+
Kıbrıs Postası

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı İstanbul dönüşünde Ercan Devlet Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akıncı, pazar günü gerçekleşen Güney Kıbrıs seçimlerine yönelik konuştu. Seçim sonuçlarının Rum toplumu için hayırlı olmasını dileyen Akıncı; "Şimdi bu seçim de geride kaldığına göre çözüme odaklanmak, geriye kalan farklılıkları bertaraf etmek için çalışma temposuna girmeliyiz. Biz Kıbrıs Türk tarafı olarak elimizden geleni yapacağız" dedi.

Dün akşam kendisinin İstanbul'a gittikten sonra Anastasiadis'in yemeğe katılmaması ve ardından tüm randevularını iptal ederek adaya geri dönemesini değerlendirdi.

Akıncı, "daha önceden 27 Mayıs'ta yapılması planlanan liderler görüşmesinin gerçekleşmemesi için herhangi bir neden göremiyorum. Biz o görüşmeye hazırlanacağız. Biz oraya gideceğiz. Eğer bizim elimizde olamayan bir nedenden dolayı gerçekleşmeme gibi bir durum söz konusu olursa kendileri izah ederler. Eide ile görüşmeyeceklerini de sosyal medyadan öğrendim. Biz görüşmemizi yapacağız" dedi.

Akıncı dün akşam üzerine yapılan değerlendirmelere de açıklık getirdi. Akıncı, "BM'nin toplantısının yer aldığı bu alanda zirve yapıldı ve hala daha devam ediyor. Bizim katılımımız o toplantıya değildi. Biz BM'nin kendi bünyesinde yapılan bir alana davetli olarak gitmedik. Bu zirve dolayısıyla TC Cumhurbaşkanı'nın düzenledği bir yemek vardı ve oraya katıldık. Bu konuda da kimseye aslında söz söyleme hakkı verilecek bir durum yoktur. Sayın Erdoğan'ın düzenlediği bir davete bizi davet etmesinden daha doğal ne olabilir ki?" şeklinde konuştu.

AKINCI: "BİZ BM GENEL SEKRETERİ BAN İLE GÖRÜŞECEĞİMİZİ BİLİYORDUK"

BM Genel Sekreteri'nin İstanbul'da olmasından yararlanmak üzere İstanbul'a gittiğini söyleyen Akıncı; "Ben sadece bir yemeğe gitmedim. Ben BM Genel Sekretri ile görşmeye gittim. Görüşeceğimizi de önceden biliyordum. Tepkilerin de anlamsız ve ölçüsüz olduğunu düşünüyorum. Ama Rum tarafı 53 yıldır Kıbrıs Türk halkının ortaklık hakkı bulunan Kıbrıs Cumhuriyeti'ni kullanıyor. Dolayısıyla bizim şu yada bu şekilde uluslararası bir platformda yemek bile olsa BM Genel Sekreteri ile görüşmemiz onları rahatsız ediyor. Kıbrıs Türk halkı çözümden yanadır ve uğraşacaktır. Kıbrıs Türk halkı sadece ara bölgeye sıkıştırılmış bir halk olmayacaktır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.