İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Tatar: "Kıbrıs Türk halkı ve onun Cumhurbaşkanı Anastasiades'in oyuncağı değildir"

Tatar: "Kıbrıs Türk halkı ve onun Cumhurbaşkanı Anastasiades'in oyuncağı değildir"

Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, "Güney Kıbrıs'ta yapılan milletvekilliği seçimi sonuçları ile "Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı" Anastasiades'in Cumhurbaşkanı Akıncı'nın Dünya İnsani Zirvesi için verilen yemeğe katılarak Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ile görüşmesini protesto etmek adına bir kez daha masadan kalkmasının Kıbrıs Türk tarafında çizilmeye çalışılan pembe tablonun doğru olmadığını gösterdiğine" dikkati çekti.

Yayın Tarihi: 25/05/16 13:08
okuma süresi: 4 dak.
Tatar: "Kıbrıs Türk halkı ve onun Cumhurbaşkanı Anastasiades'in oyuncağı değildir"
A- A A+
UBP'den yapılan açıklamaya göre UBP Milletvekili Ersin Tatar Ersin Tatar, İstanbul'da meydana gelen gelişmeleri ve "Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı" Başkanı Nikos Anastasiadis'in açıklamalarını değerlendirdi.

Tatar, Kıbrıs Rum halkı ile Rum liderinin Kıbrıs Türk halkını eşit ortak olarak gören bir anlayıştan çok uzak olduklarını belirtti.

Tatar, Rum liderliğinin hedefinin, Türkiye'yi Kıbrıs'tan çıkarmak, Kıbrıs Türkü'nü tahakküm altına almak olduğunu kaydetti.

UBP Lefkoşa milletvekili Tatar açıklamasında şunları vurguladı:

"Güney Kıbrıs'ta geçtiğimiz pazar günü yapılan milletvekilliği seçimlerinde ortaya çıkan tablo doğru okunmalıdır.

Faşist, Kıbrıs Türkleri'ne düzenlediği saldırılar ve fanatik görüşleri ile bilinen Rum Ulusal Cephesi ELAM'ın oyunu 3 katına çıkardığı, Kıbrıs konusundaki aşırı görüşleri ile bilinen diğer partilerin de güç kazandığı, Rum halkının ekonomik sorunların başlıca sorumlusu olarak gördüğü AKEL ve DİSİ'ye yüzde 14 oranında oy kaybettirdiği, halkın yüzde 30'a yakın bir kısmının protesto için sandığa gitmediği göz ardı edilmemelidir.

Böylesi bir tablo sonrasında Rum halkından 23 milyar Euro'yu bulacağı iddia edilen çözümün maliyetine destek sağlamasını beklemek, ya da Sayın Akıncı'nın iddia ettiği gibi Kıbrıs Türk tarafının haklı beklentilerine olumlu yanıt vermesini umut etmek hayalciliktir.

"Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı" Nikos Anastasiades'in bu sonuçların hemen arkasından İstanbul'da sergilediği tutum ve devamında görüşme masasından bir kez daha kalkması tesadufi değildir. Anastasiades, halkının beklentilerinin ne olduğunu bilerek böyle davranmıştır.

Rum halkı ve Rum liderliği kendi bildikleri yolda ilerlemekte kararlıdır. Rumlar 1974 öncesine dönüşü sağlamayacak hiç bir anlaşmaya rıza göstermedi, göstermeyecektir.

Bu noktada önemli olan Rumların ne yaptığı değil, bizim ne yapacağımızdır.

Hala Rum liderliğinin peşinden sürüklenip gidecek miyiz?

Kendisini tüm Kıbrıs'ın hakimi bir Devlet bizi ona yamanmak zorunda bir cemaat olarak gören Rum lideriğinin masadan kalkması karşısında olanı biteni sineye mi çekeceğiz?

Anastasiades, kendisini hidrokarbon yatakları konusunda 3'ncü tur ihaleye çıkma, tüm dünyayı gezip Türkiye'ye saldırma, Kıbrıs Türkü'nün haklarını gasp etmek, gençliğimizin spor yapmasını, sanatçılarımızın, iş insanlarımızın dünyaya açılmasını engelleme konusunda serbest kabul edip, bunlar da yetmezmiş gibi Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliğine istediği ayarı vermeye çalışıyor. Bunlara boyun mu eğilecektir?

Aylardır söylüyor, vurguluyorum; Sayın Cumhurbaşkanı ve ekibi fazla iyimser ve gereğinden çok anlayışlı , Rum tarafına taviz vermekte hevesli olmaktan vazgeçip gerçekleri görmelidir. Masada olup bitenler bir an önce halkımıza açıklanmalı, Rum tarafı ile uzu açık görüşme yapılmayacağı süratle BM'ye bildirilmeli ve Kıbrıs Türk halkının olmazsa olmazları derhal açıklanmalıdır.

BM ve uluslararası diğer platformlarda Cumhurbaşkanlığı, KKTC Meclisi ve Hükümet işbirliğinde yeni bir dış politika atağı sergilenerek Rum uzlaşmazlığı herkese anlatılmalıdır.

Kendi kaderimizi kendimiz çizmeliyiz. Kıbrıs Türk Halkı ve onun Cumhurbaşkanı Anastasiades'in oyuncağı değildir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.