İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

"Ayin yapma taleplerinde ciddi ve maksatlı artış var; prosedür gözden geçiriliyor"

Özgürgün: "Ayin yapma prosedürü gözden geçiriliyor"

Başbakan Hüseyin Özgürgün yaklaşık 3.5 saat süren toplantının ardından basına açıklama yaptı. Açıklamasında, son günlerde gündemde olan ayinler konusuna değinen Özgürgün, Güney Kıbrıs'ta yaşayan Kıbrıslı Rumların KKTC'deki kiliselerde ayin yapma taleplerinde son dönemde "ciddi ve maksatlı" bir artış yaşandığını ifade ederek, hükümetin bu nedenle ayin izin prosedürünü yeniden gözden geçirdiğini kaydetti.

Yayın Tarihi: 27/05/16 07:30
okuma süresi: 2 dak.
Özgürgün: "Ayin yapma prosedürü gözden geçiriliyor"
A- A A+
Başbakan Hüseyin Özgürgün yaklaşık 3.5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basına açıklama yaptı.

Açıklamasında, son günlerde gündemde olan ayinler konusuna değinen Özgürgün, KKTC'de laik devlet anlayışı çerçevesinde dini özgürlüklere saygı gösterildiğini ve herkese kendi dinini yaşaması için gerekli şartların sağlandığını söyledi.

Güney Kıbrıs'ta yaşayan Kıbrıslı Rumların KKTC'deki kiliselerde ayin yapma taleplerinde son dönemde "ciddi ve maksatlı" bir artış yaşandığını ifade eden Özgürgün, hükümetin bu nedenle ayin izin prosedürünü yeniden gözden geçirdiğini kaydetti.

Bunun dini özgürlüklerin kısıtlanması anlamına gelmediğini, ilgili düzenlemelerin dini özgürlüklerin siyasi istismar aracı olarak kullanıldığı için hayata geçirildiğini dile getiren Özgürgün, bazı kiliselerin ise siyasi simgeye dönüştürüldüğünü belirtti.

KRİTERLER…

"Kıbrıs'taki mevcut çözümsüzlük sürdüğü sürece bu konularda tedbir alma mecburiyeti ortaya çıkmaktadır" diyen Özgürgün, yeni kriterleri şöyle sıraladı:

"Ayin talebinin önemli bir dini güne denk gelmesi, ayin talep edilen kilisenin fiziki durumunun kişilerin güvenliğini tehdit etmeyecek düzeyde olması, kilisenin başka bir amaç için kullanılmıyor olması, kilisenin askeri bölgede yer almaması…"

"Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin KKTC vatandaşlarının ibadetlerine getirdiği kısıtlamalar hiçbir zaman bizim tarafımızdan siyasi argüman haline getirilmedi" diyen Özgürgün, dini amaçlarla Güney'e geçişlerde vatandaşlara yönelik ayrımcı uygulamaların, ibadet yerlerinde devam eden kısıtlamaların ve siyasi girişimlerin devamı haline bu konunun gündemde hak ettiği yeri alacağını kaydetti.

Özgürgün, Erenköy'de düzenlenecek etkinlik için geçişlerin dini ayinler konusuna bağlanmasının kabul edilemez olduğunu da dile getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.