İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Arıklı, Bakü'de KKTC'yi temsil etti

Arıklı, Bakü'de KKTC'yi temsil etti

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi(KAÜ) ve Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkanı Siyasi Danışmanı Yard. Doç. Dr. Güven Arıklı, Bakü'de Kıbrıs Amerikan Üniversitesini ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini temsil etti.

Yayın Tarihi: 28/05/16 18:23
okuma süresi: 2 dak.
Arıklı, Bakü'de KKTC'yi temsil etti
A- A A+

Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Sırbistan, Kazakistan, Türkmenistan, Makedonya,Polonya'dan 400'ü aşkın akademisyenin 25-27 Mayıs 2016 Mayısta'ta Baküde gerçekleştirilen III. Uluslar arası Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumu'na katılan Arıklı " Yazılı Basında Kıbrıslı Rumların Kıbrıslı Türklere Bakışı" adlı bildirisini sundu.

Gerçekleştirilen Sempozyumu değerlendiren Arıklı," Uluslar arası her türlü platformlarda lobiciliğin önemini her geçen gün daha iyi anlamaktayız. Bizler tarihsel süreçte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin gerçeklerini kaynaklara dayanarak anlatmak mecburiyetindeyiz. Çünkü karşımızda samimi olmayan, ikiyüzlü bir batılı devletler bulunmaktadır. 2004 sürecini hep birlikte yaşadık. Bu süreç bence bir milattır. Bu miladı başlangıç olarak değerlendirirsek daha çok haklarımızı savunmamız ve bu uğurda da yılmadan çalışmamız gerekmektedir" diyerek KKTC'nin tarihini iyi bilmemiz ve haklı gerçeklerimizi anlamamız gerekmektedir diye lobiciliğin önemine değindi.,

Arıklı, sempozyumun gerçekleştiği 3 günlük süre içinde bir çok yabancı akademisyenle, rehber öğretmenlerle KKTC'nin yanında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilk üniversitesi olan ve dünya markası olarak eğitimde üstün kaliteyi yakalamış Girne Amerikan Üniversitesi ve kardeş üniversite olan Kıbrıs Amerikan Üniversitesi'ni de anlatarak Azerbaycan'ın ünlü Televizyon Kanalı CBC'ye de yaklaşık 5 dk beyanat verdi.

Arıklı'ya sempozyum sürecinde Girne Amerikan Üniversitesi Öğretim üyesi Serdal Işıktaş bir bildiri ile eşlik etti.

Sempozyuma KKTC'den sadece temsiliyet açısından sadece Arıklı'nın olması da sempozyumun önemini daha da arttırmış bulunmaktadır

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.