İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Derya: "Asimilasyon politikalarına karşı durmamız gerekiyor"

Derya: "Asimilasyon politikalarına karşı durmamız gerekiyor"

CTP Milletvekili Doğuş Derya, koordinasyon ofisiyle ilgili olarak Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, "Bizim Gençlik Dairemiz var, Sosyal Hizmetler Dairemiz var, ne oluyor de doğrudan bu yetkiler ofise devrediyoruz?" sorusunu yönelterek, "Bu ülkede güdülen asimilasyon politikalarına karşı durmamız gerekiyor" dedi.

Yayın Tarihi: 13/06/16 14:11
okuma süresi: 3 dak.
Derya: "Asimilasyon politikalarına karşı durmamız gerekiyor"
A- A A+
Kıbrıs Postası – Meryem Ekinci (Canlı Yayın)

CTP Milletvekili Doğuş Derya, Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurtdışı Koordinasyon Ofisinin Kurulması ve Faaliyetlerine İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunmasına İlişkin (Onay) Yasa Tasarısı konusunda Meclis'te konuştu.

Tarihsel olarak kendilerini milliyetçi olarak tanımlayan UBP ve DP'yi koordinasyon ofisi konusunda eleştiren ve gelişmeleri asimilasyon politikaları olarak nitelendiren Derya özetle şöyle konuştu:

"UBP ve DP tarihsel olarak kendilerini milliyetçi olarak tanımlayan iki parti. Kıbrıs sorunun söz konusu olduğu zaman egemenlik konusunu en yüksek sesle söyleyen iki parti. Ama ne zaman iktidarda olsalar KKTC dedikleri kurumun altını boşaltan birer protokol hükümeti olduğunu görüyoruz.

Elektriğimiz, suyumuz devredilirken, şimdi de temel mantığı kolonizasyon olan bir sistemin ayakları olduğunu görüyorum.

Bizim Gençlik Dairemiz var, Sosyal Hizmetler Dairemiz var, ne oluyor de doğrudan bu yetkiler ofise devrediyoruz?

Bize böyle güzel yatırımlarla gelenler bizi kapana sıkıştırmanın yöntemi. Suda olduğu gibi hibedir denen şeylerin sonrasında bizlerden çatır çatır paraları alınıyor…

Dışarıdaki gençlerin isyanından hiç mi etkilenmiyorsunuz? Hiç mi vicdanınız sızlamaz?

Devleti berhava ediyorsunuz aslında siz KKTC'ciler olarak, yıllardır KKTC üzerinden devlet edebiyatı yapanlar…

Şimdi biz bu atanmışlara seçilmişlerin yetkilerini verdiğimizde, bize saygı duymalarını bekleyebilir miyiz?

Yaptığımız temsili bir oyundan öte değil.

TC Elçiliği yetkilerini aşıp tek tek spor kulüplerini, muhtarlıkları arayıp baskı uyguluyor. Bu ülkede ayrımcılık yapan bir yere diyoruz ki gel, para da senin elinde olduğun için biz sana biat edelim.

Bu ülkede güdülen asimilasyon politikalarına karşı durmamız gerekiyor."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.