İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Çavuşoğlu sütü de TÜK'ü de birliklere yasa ile devretmeye hazır

Çavuşoğlu sütü de TÜK'ü de birliklere yasa ile devretmeye hazır

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, kendilerinin belirlediği süt fiyatını imalatçının kabul etmediğini, imalatçının istediği fiyatı ise üreticinin kabul etmediğini söyleyerek, böyle bir kısır döngünün içinde bulunulduğuna işaret etti. Bakan Çavuşoğlu, hem sütü hem de TÜK'ü birliklere yasa ile devretmeye hazır olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 27/06/16 15:03
okuma süresi: 3 dak.
Çavuşoğlu sütü de TÜK'ü de birliklere yasa ile devretmeye hazır
A- A A+
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu SÜTEK (Değişiklik) Yasa Tasarısı üzerindeki görüşmeler sırasında yaptığı konuşmada, yasada iki kelime değişiklik yaptıklarını ifade ederek, tarım ve hayvancılık konusunda birçok konuşma yapıldığını söyledi.

BALYA FİYATLARI

Balyanın ülkede 100 TL olduğunun söylendiğini ifade eden Çavuşoğlu, 15 bin ton balya ihalesine çıkıldığını, ihale fiyatları ve ülkedeki balya fiyatları konusunda alınması gereken tedbirler olduğunu söyledi.

YENİ İMALATÇIYA İMALATÇI ENGELİ

Süt çalıştayında, verim alınmaması noktasında herkesten fikir istendiğini, ancak bu çalıştaya sadece TDP'nin katıldığını ifade eden Çavuşoğlu, hayvan sayısının 67 bin olduğunu, bunun teyidini isteyeceklerini kaydetti.

Ülkede hak edişin olduğunu, ancak hak edişi alıp almama kararının tamamen imalatçıya ait olduğunu belirten Çavuşoğlu, yeni imalatçıya izin verilmesinin imalatçı tarafından engellendiğini kaydetti.

İMALATÇI TEMİNAT VERMEK İSTEMİYOR

Ülkede teminatsız hak ediş veya süt alımının mümkün olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, ancak hiçbir imalatçının kendilerine teminat vermek istemediğini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, kendilerinin belirlediği süt fiyatını imalatçının kabul etmediğini, imalatçının istediği fiyatı ise üreticinin kabul etmediğini söyleyerek, böyle bir kısır döngünün içinde bulunulduğuna işaret etti.

Hükümetin süt konusunda kalıcı çözümü üreteceğini, buradaki tartışmaların da bunun için bir fırsat olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, işletmelerin kategorilere ayrılacağını söyledi.

Herkesin tarımı çok önemsediğini görmenin ve herkesin tarım için söylenecek sözü olmasının kendisi için önemli olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, ancak söylemlerin hiç birinin popülizm içermemesi gerektiğini belirtti.

Çavuşoğlu, tarımda geçmişte uygulanan tedbirlere değinerek, bunun devam edeceğini ekledi.

SÜT VE TÜK KONUSU

Bakan Çavuşoğlu, hem sütü hem de TÜK'ü, birliklere yasa ile devretmeye hazır olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından, Kıbrıs Türk Süt Endüstrisi Kurumu (Değişiklik) Yasa Tasarısı oy çokluğuyla kabul edildi.

Kaynak: TAK/Haber: Rahme Çiftçioğlu -Tuğçe Ülkü Aydın

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.