İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

9 günlük tatilin yazılı kararı olmaması karmaşa yarattı

9 günlük tatilin yazılı kararı olmaması karmaşa yarattı

Ramazan Bayramı tatilinin Bakanlar Kurulu kararıyla 9 güne çıkarılmasının ardında yazılı bir karar olmadığı, konunun Bakanlar Kurulu'nda sözlü olarak ele alındığı ortaya çıktı. Bakanlar Kurulu Genel Sekreterliği'ne göre karar sözlü de olsa bağlayıcı ancak bu durum bazı devlet daireleri ile belediyelerde karmaşaya yol açtı.

Yayın Tarihi: 27/06/16 17:19
okuma süresi: 2 dak.
9 günlük tatilin yazılı kararı olmaması karmaşa yarattı
A- A A+
Kıbrıs Postası Özel

Başbakan Hüseyin Özgürgün 17 Haziran'da gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, kamu çalışanları için Ramazan (Şeker) Bayramı tatilinin 9 gün olarak ilan edildiğini bildirdi. Arife günü olan 4 Temmuz ile 8 Temmuz Cuma gününün tatil ilan etmesiyle bayram tatili 9 güne çıktı.

Ancak Başbakan Özgürgün'ün kamuoyuna açıkladığı kararın arkasında yazılı bir karar metni olmadığı, konunun Bakanlar Kurulu toplantısında konuşulduğu ortaya çıktı.

Kıbrıs Postası'nın ulaştığı Bakanlar Kurulu Genel Sekreteri Şifa Zeki, Ramazan Bayramı tatiliyle birleştirilerek 9 güne çıkarılan tatil konusunda yazılı bir karar üretilmediğini doğrularken, Başbakan Özgürgün'ün kararı açıklaması ile 9 günlük tatilin tüm kamu kurumlarını bağlayıcı hale geldiğini ifade etti ve yazılı bir karara gerek olmadığını söyledi.

Bakanlar Kurulu'nun yazılı karar üretmemesi ve tatille ilgili Resmi Gazete'de yayımlanmış bir karar olmaması nedeniyle ise bazı devlet daireleri ile belediyelerde "9 gün tatil" konusunda karışıklık meydana geldiği öğrenildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.