İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Ankara'dan müzakerelere zaman limiti; 2016 sonu...

Ankara'dan müzakerelere zaman limiti; 2016 sonu...

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un dün toplanan TC Bakanlar Kurulu sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 28/06/16 07:48
okuma süresi: 3 dak.
Ankara'dan müzakerelere zaman limiti; 2016 sonu...
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ulaş Barış

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un dün toplanan TC Bakanlar Kurulu sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, adada sürmekte olan müzakerelerin bu sene sonunda kadar çözümle sonuçlanmasını 'ümit ettiklerini' belirtirken, açıklamasında birden fazla defa, adeta zaman limiti koyarcasına '2016 sonuna kadar' ifadelerini kullanması dikkat çekti.

AA'nın haberine göre toplantı sonrası basına açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı, toplantıda kabinenin Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in bir sunum yaptığını ve bunun çerçevesinde yıllar içinde KKTC'ye yapılan yardımların gözden geçirildiğini dile getirdi.

Kurtulmuş'un açıklamasında "bu sene sonuna kadar KKTC'de yeni bir durumun ortaya çıkmasını ümit ederiz. Eğer görüşmelerde anlaşma sağlanırsa Türkiye'nin KKTC'ye olan yardım ve katkıları başka bir şekilde gelişecek. Eğer görüşmelerde anlaşma olmazsa, orada iki farklı toplumun varlığını kabul eden bir Kıbrıs müzakeresi gerçekleşmezse o zaman da Türkiye mevcut yardımlarını yeni bir vizyonla daha güçlü bir şekilde nasıl sürdürebilir bunları tartıştık" ifadelerini kullanması bir kez daha 2016 sonunun Kıbrıs müzakereleri için son tarih olduğunun teyidi olarak algılandı.

Müzakerelerin en kritik konularından olan Garantiler ve Toprak konularında da açıklamalarda bulunan Kurtulmuş "yılbaşına kadar olacak olan süreçte görüşmelerde hem KKTC'nin güvenliğini hem de toprak paylaşımı konusunun Türkiye için hayati önemdeki iki temel konu olduğunun bir kez daha altı çizilmiştir" diye konuştu.

Öte yandan Kurtulmuş'un Türkiye'nin KKTC'ye yapılan yardımların geleceği konusunda 'yeni bir vizyondan' bahsetmesi de dikkat çekici bir başka husus olarak göze çarptı.

Bilindiği üzere, TC ile KKTC arasındaki bu ilişki uzun yıllardan beridir 'Ekonomik Protokoller' üzerinden düzenleniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.