İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Balon gazı satıcılarının "Özrü kabahatinden büyük"

Balon gazı satıcılarının "Özrü kabahatinden büyük"

Kıbrıs Postası'nın hafta sonu gündeme taşıdığı ve ülkede büyük yankı uyandıran balonlar içerisindeki 'mutluluk gazı' konusunda televizyonda bir canlı yayına bağlanıp açıklamalarda bulunan The Escape Club yöneticisi Raif Esendağlı, konuyu 'masumlaştırmaya' çalıştı.

Yayın Tarihi: 16/08/16 08:03
okuma süresi: 4 dak.
Balon gazı satıcılarının "Özrü kabahatinden büyük"
A- A A+
Kıbrıs Postası

Kıbrıs Postası'nın hafta sonu gündeme taşıdığı ve ülkede büyük yankı uyandıran balonlar içerisindeki mutluluk gazı konusunda televizyonda bir canlı yayına bağlanıp açıklamalarda bulunan The Escape Club yöneticisi Raif Esendağlı'nın açıklamaları büyük yankı uyandırdı.

Başlatılan soruşturmada zanlı Serhan Aydınel, AdemYeşilçimen ve Timur İbrahim söz konusu tüpleri 13 Ağustos tarihinde Akyar Sınır Kapısından KKTC'ye kanunsuz olarak ithal ettiklerini itiraf ettiği halde Kıbrıs Tv'de yayınlanan Ayşe Gürkan'ın programına telefonla bağlanan The Escape Club'ın işletme yöneticisi olan Raif Esendağlı, yaptığı açıklamalarda balonlarda kullanılan gazın hiçbir zararı olmadığını ve adaya yasal olarak getirildiğini iddia etti.

Alkolle kullanılan gazın 'kafa yaptığı' bilinmesine rağmen gazı 'masumlaştırmaya' çalışan Raif Esendağlı aynı gazın kahve dükkânlarında da kullandığını iddia etti ve dikkatleri başka yönlere çekmeye çalıştı.

'KAFA YAPMAK' İÇİN YOL GÖSTERDİ

Aynı zamanda Esendağlı, bağlandığı televizyon programında seyircilere bir tavsiyede bulunarak 'evde çakmak gazını veya ocağın gazını açarak yine aynı şekilde kafa yapabilirisiniz' mesajını vererek yol göstermeye çalıştı.

SONUÇLANMAYAN MAHKEMENİN SONUCUNU AÇIKLADI

Yargı sürecinde olan ve toplam 6 kişinin gözaltına alındığı olayda bugün gerçekleşecek olan mahkeme sonucunu dün bağlandığı programda açıklayan Esendağlı, 'mahkeme sonucunda bu maddenin uyuşturucu olmadığı açıklanacak ve aklanacağız' iddialarında bulunması ve mahkemenin sonucunu bildiğini iddia etmesi kafalarda soru işareti yarattı.

Altınbaş ailesine ait The Escabe Club'ın gözaltına alınan yöneticisi için avukat göndermemesi dikkat çeken bir başka nokta oldu.

HENÜZ SONUCU ÇIKMAYAN TAHLİLLER 'TEMİZMİŞ'

Henüz mahkeme gerçekleşmeden mahkeme sonucunda aklanacakları iddialarında bulunan ve tahlil sonuçlarının temiz çıktığını iddia eden Esendağlı'nın yaptığı açıklama üzerine Kıbrıs Posta'sının edindiği bilgilerde, bu iddiaların kesinlikle yalan olduğu ve tahlil sonuçlarının henüz çıkmadığı, hatta mahkeme saatine kadar tahlil sonuçlarının yetişip yetişmeyeceği konusunda kesin bir bilgi olmadığı öğrenildi.

10 TL'DEN GÜNDE 2 BİN ADET

Kıbrıs Posta'sının güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, büyük bir rant elde edilmesini sağlayan balonların maliyetinin, 2,5 TL olduğu ve balonların tanesinin 10 TL'ye satıldığı ve balonların yaklaşık olarak 3 dakika civarında 'kafa' yaptığı için balonları alanların birden fazla balon aldığı ve bunun sonucunda günde 2 bin adet civarında balon satıldığı öğrenildi.

"Solunum AMAÇLI KULLANMAYINIZ"

Öte yandan Kıbrıs Postası'nın elde ettiği bilgiye göre bu tip gazların üzerinde "Solunum Amaçlı Kullanmayınız" uyarısı bulunduğu öğrenildi.

İlgili haber

Girne'de faaliyet gösteren The Escape Club ve Ice'ın yöneticileri kahkaha gazı satışından göz altına alındı

Diskolarda yeni tehlike "Gülme gazı"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.