İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

KKTC ve TC arasında 'Çalışma', 'Sosyal Güvenlik' ve 'İstihdam' alanlarında işbirliği anlaşması imzalandı

KKTC ve TC arasında 'Çalışma', 'Sosyal Güvenlik' ve 'İstihdam' alanlarında işbirliği anlaşması imzalandı

KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Süleyman Zorlu ile Çalışma, Sosyal Güvenlik ve İstihdam Alanlarında işbirliği anlaşması imzaladı.

Yayın Tarihi: 24/08/16 08:09
okuma süresi: 5 dak.
KKTC ve TC arasında 'Çalışma', 'Sosyal Güvenlik' ve 'İstihdam' alanlarında işbirliği anlaşması imzalandı
A- A A+

KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Süleyman Zorlu ile Çalışma, Sosyal Güvenlik ve İstihdam Alanlarında işbirliği anlaşması imzaladı.

Ankara'da temaslarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Saner TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Zorlu'yu makamında ziyaret ederek iki ülke arasında çalışma, sosyal güvenlik ve istihdam konularında iki ülkenin işbirliklerini artırmak için ortak çalışma koşullarını değerlendirdiler.

Ziyarette konuşan KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Saner, dün Tunceli de yaşanan terör saldırısını kınadı. Bakan Saner elim terör saldırısında şehit olanlara Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diledi. Ayrıca TC gerçekleştirilen darbe girişimini kınayarak Türk milletinin tüm dünyaya darbe konusunda bir demokrasi dersi verdiğini ifade etti ve demokratik ülkelerde secimle iktidara gelen hükümetlerin ancak yine halkın oyları ile görevden alınabileceğini ifade etti. Türkiye'nin acısının bizim acımız,derdinin bizim derdimiz,sevincinin de yine bizim sevincimiz olduğunu ifade ederek Anavatan TC Ne kadar güçlü ise KKTC'de o kadar güçlü olduğunu ifade etti.Bu çerçevede bakıldığında da KKTC'nin FETÖ'yü terörist ülke ilan eden ilk ülke olduğunu da sözlerine ekledi.

İki Bakan ülkeleri arasında Genel Sağlık Sigortası, asgari ücretin tespiti için kriterlerin belirlenmesi, çalışma hayatı, iş anlaşmazlıkların giderilmesi, çocuk işçiliğinin önlenmesi yabancıların çalışma izinleri, iş sağlığı ve güvenliği v.b. Bakanlıklarının ilgi alanına giren konuları görüştü. KKTC'de son çıkarılan kanun hükmünde kararname ile de ayrıntılı bilgi aktaran KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Saner ülkede ikamet izni, ziyaretçi izni, çalışma izni ve işyeri çalıştırma izni ile bulunan insanların kendi suçu olmamasına rağmen kayıt duruma düşmelerine kayıtsız kalamayacaklarını ifade ederek Sayın Başbakanın da görüşleri doğrultusunda ülkede kayıt dışına düşen insanların ve ayrıca sivil toplum örgütlerinin çağrılarına kayıtsız kalamadıklarından ötürü ilgili af yasasını İçişleri Bakanlığı ile birlikte Bakanlar Kurulundan geçirdiklerini ifade etti. Bakan Saner KKTC Sosyal Sigortalar Kurumunun son durumu hakkında Bakan Soyluya ayrıntılı bilgi aktararak Sigortalar Dairesinin borç yükümlülüğünden kurtarılması için işbirliği yapılması talebinde bulundu.

TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Süleyman Zorlu da Sayın Bakan H. Ersan Saner'e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine vurgu yaptı. Konuşmasında KKTC de hazırlanarak yürürlüğe giren ve ülkede ziyaretçi izni, ikamet izni, çalışma izni ve işyeri bulundurma izni ile kayıt dışına düşmüş kişiler için yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname için katkılarından dolayı KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H.Ersan Saner ve KKTC hükümetine teşekkür etti.

TC'nin her zaman ve her alanda KKTC'nin yanında olduğunu ve olacağını ifade eden TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Süleyman Zorlu bugün imzalanan işbirliği anlaşmasının da bunun en önemli kanıtı olduğunu ifade etti. TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Süleyman Zorlu ayrıca Süreç içerisinde TC ile KKTC arasında yapılan uygulamalar ve bunların yansımalarına dikkat çekerek TC'nin sahip olduğu tecrübe ile KKTC'ne sağlayacakları katkı çerçevesinde KKTC'nin çalışma ve sosyal güvenlik alanında lider bir ülke durumuna gelmesi için her türlü katkıyı tereddütsüz koyacaklarını ifade etti. KKTC Sosyal sigortalar Kurumunun yapısının da ayrıntılı bir şekilde ele alındığı görüşmede TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Süleyman Zorlu bu konuda da KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Bakanlar karşılıklı olarak imzalan anlaşmayı belirli süreler içinde değerlendirmek üzere bir araya gelme konusunda prensip kararı alan bakanlar, iki bakanlık arasında devam eden Genel Sağlık Sigortası ile ilgili yasal çalışmaları değerlendirmek üzere önümüzdeki haftalarda teknik heyetlerin bir araya gelmesini de kararlaştırdılar.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.