İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

T izinlerine isyan eden taksiciler eyleme hazır

T izinlerine isyan eden taksiciler eyleme hazır

Mağusa Taksiciler Birliği Başkanı Muhammet Biberoğlu, hükümetin son zamanlarda verdiği T izinleri için isyan etti.

Yayın Tarihi: 25/08/16 07:30
okuma süresi: 4 dak.
T izinlerine isyan eden taksiciler eyleme hazır
A- A A+

Kıbrıs Postası - Cansu Yarışan

Biberoğlu, taksicilerin sorunlarını ve geçim sıkıntılarını dile getirerek, ülkedeki taksicilerin geçimlerini sağlayacak yeterli iş olmamasına rağmen, devletin yeni araçlara T izni vermesinden rahatsızlık duyduğunu Kıbrıs Postası'na belirtti.

T izni alan araçların nasıl kullanıldığı denetlenmeden, turist potansiyelinin ne kadar olduğu ve ülkeye hangi acentenin ne kadar turist getirerek turist potansiyeline ne kadar katkı sağladığı araştırılmadan, acentelerin vito tipi araçlarına 9+1 turistik T izni verilmesinin doğru olmadığını söyleyen Biberoğlu, taksicilerin hükümetin siyasi çıkar uğruna T izni vermesinden rahatsız olduğunu dile getirdi.

"ÜLKE GENELİNDE EYLEME GİDECEĞİZ"

Turistik T izni verilen her aracın trafikte taksi olarak kullanılmasının yasal olmadığını belirten Biberoğlu, ülke turist potansiyeli ve ülke nüfusuna göre taksi sayısının yeterli olduğunu söyledi. Biberoğlu taksiciler birliğinin durumdan rahatsız olduğunu belirterek "Hükümet son 60 günde 34 turistik T izni verdi. Hükümet eğer T izinlerini geri çekmese Taksiciler Birliği olarak ülke genelinde eyleme gideceğiz. Turistik T izni alan bu araçlar taksi olarak kullanılıyor. Turistik T izni vito tipi araçlara verilmemeli. Turistik T izni acentenin yolcularını taşıyacak servis aracı olarak kullanılabilecek araçlara verilmelidir" dedi.

"CEZALAR CAYDIRICI DEĞİL"

Biberoğlu, kaçak taksicilik yapılması sonucunda kesilen cezaları da değerlendirerek " 'Kaçak Yasası'na göre Türkiye'de T izni olmadan taksicilik yapan sürücülere 8 bin TL ceza kesilerek araçları polis tarafından emare olarak alınır. Aynı şekilde Rum tarafında T izni olmadan kaçak taksicilik yapan kişilere de 2 bin Euro ceza kesilerek araçları emare olarak alınır. Bizim ülkemizde ise kaçak yoldan taksicilik yapmanın cezası sadece 259 TL'dir. Taksiciler Birliği olarak bu cezanın yetersizliğinden şikâyetçiyiz. Cezalar caydırıcı değil. Biz, bu konu hakkında daha titiz davranılması için hükümete sesleniyoruz" dedi.

TAKSİCİLER ZOR DURUMDA

Biberoğlu, "Hükümet, turist potansiyelini araştırmadan siyasi çıkarları uğruna acentelere turistik T izni çıkartıyor. Biz turistik T iznine karşı değiliz ancak T izni verildikten sonra araçlar takip edilmiyor. Vito tipi araçlara turistik T izni verildikten sonra, şoförler araçların arkasındaki 3 koltuğu sökerek aracı taksi gibi kullanıyor. Bu durumda taksicilerin işini kesiyorlar. Taksicileri zor durumda bırakıyorlar" dedi.

KİRALIK ARAÇLARI AYIRT ETMEK ZOR

Biberoğlu, taksicilerin büyük bir kısmının, kiralık araçların plaka sisteminin değiştirilmesinden rahatsızlık duyduklarını belirtti. Kiralık araçların plakalarının, trafikteki sürücülerin dikkatlerini çeken kırmızı renk yerine beyaz renk olmasını ve T simgesinin plakanın sonunda yer almasını eleştirdi. Biberoğlu, bu durumun trafikteki sürücüler ve yayalar için 'yabancı' ve 'acemi' olarak nitelendirilebilecek kiralık araç sürücülerinin ayırt edilmesinin zor olduğunu belirterek bu durumu 'tehlikeli' olarak nitelendirdi. Kiralık araçların bazı kişiler tarafından taksi olarak kullanıldığı söyleyen Biberoğlu, bu durumun taksicilerin önünü kestiğini ve denetlenmesi gerektiğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.