İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Yeşil Barış Harekatı: "Pazar günü av değil katliam olacak!"

Yeşil Barış Harekatı: "Pazar günü av değil katliam olacak!"

Yeşil Barış Harekatı tarafından yapılan açıklama ile 28 Ağustos Pazar günü başlayacak olan İnce (üveyik) avına yönelik eleştirilerde bulundu.

Yayın Tarihi: 25/08/16 18:49
okuma süresi: 3 dak.
Yeşil Barış Harekatı: "Pazar günü av değil katliam olacak!"
A- A A+

Yeşil Barış Harekatı tarafından yapılan açıklama ile 28 Ağustos Pazar günü başlayacak olan İnce (üveyik) avına yönelik eleştirilerde bulundu. Yeşil Barış Harekatı tarafından yapılan açıklamada ince avın açılmaması gerektiği ve buna onay vermediklerini de ifade edildi.

Yeşil Barış Harekatı tarafından yapılan açıklama şu şekilde:
"Kendinizi 2 dakikalığına doğada yaşayan bir kuşun yerine koyun. 50 derecelik sıcağın içinde bir çalının içinde yavrularınız ile birliktesiniz. Gerekmedikçe çalıdan dışarı çıkmak istemiyorsunuz. Zaman geçiyor ve acıkıyorsunuz, bir an önce kendinizin ve yavrularınızın yaşaması için yemek ve su bulmanız gerekiyor. Dışarı çıkıyorsunuz, saatlerdir kavurucu sıcakta aradığınız bir su birikintisini en sonunda buluyorsunuz. Su içip biraz serinlemenin ve yavrularınızı doyurmanın hayalini kurarken bir avcı geliyor ve sizi vuruyor. Yavrularınız da açlıktan ve susuzluktan kıvranarak ölüyorlar"

Buna av dememizi kimse bizden beklemesin. Ülkemizde mevcut olan biyoçeşitliliğin sayıları ve yaşam alanları kaygı verici bir şekilde azalırken, adamızda avlanmaktan ve avcılıktan bahsetmek oldukça gülünçtür. Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan ve ayrıca vurulması yasak olan birçok canlının her av döneminde, yasal olmamasına rağmen, şahininden yılanına kadar nasıl vurulduğuna hepimiz şahit olmaktayız.

Çarpık yapılaşma ve duyarsızlık yüzünden ekolojik denge bunca tehditin içerisindeyken yapılan bu yanlışlar doğayı her gün daha büyük bir zarara uğratıyor. Kuşların konacağı bir yeşilliğin bile kalmadığı bu dönemde, kuşlar göklerde uçarken dahi öldürülme riskleri vardır. Vurulmaları yasal olan canlıların avcı başına düşen sayıları konusunda bile ihlaller yapılmaktadır. Bazı avcılar adeta bir yarış içinde ''ne kadar görürsem o kadar vuracağım'' düşüncesi içinde ava gidiyor. Yakalansa dahi yetkili merciler tarafından görmezlikten geliniyor. Olan yine doğaya oluyor.

Bu koşullar altında Pazar günü yapılması planlanan ava Yeşil Barış Hareketi olarak onay vermemiz mümkün değildir. Bilinmelidir ki Kıbrıs adası dünya kuşlarının ana göç yolu üzerindedir. Bu zorlu yolculuklarında adamız onlar için bir dinlenme ve enerji toplama, bazı türler için ise üreme noktasıdır. Yanlış yaptığımız her türlü faaliyet bu canlılara küresel çapta bir zarar vermektedir ve verecektir. Yetkili mercileri gerekeni yapması için göreve çağırıyoruz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.