İÇ HABERLER
okuma süresi: 8 dak.

Maliye Bakanı Serdar Denktaş: "düzenli seyrüsefer ödeyenler ödüllendirilecek"

Maliye Bakanı Serdar Denktaş: "düzenli seyrüsefer ödeyenler ödüllendirilecek"

Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Bakanlar Kurulu üyeleri hükümetin göreve geldiği günden bugüne geçen süredeki gelişmeleri değerlendirmek üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 29/08/16 11:24
okuma süresi: 8 dak.
Maliye Bakanı Serdar Denktaş: "düzenli seyrüsefer ödeyenler ödüllendirilecek"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Canlı yayın

Başbakan Hüseyin Özgürgün,ve Bakanlar Kurulu üyeleri hükümetin göreve geldiği günden bugüne geçen süredeki gelişmeleri değerlendirmek üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Başbakan Özgürgün, bugün saat 11.00'de Lefkoşa Merit Hotel'de başlayan basın toplantısında, UBP-DP Hükümeti'nin göreve geldiği günden bugüne kadar geçen süredeki gelişmeleri ve güncel konuları değerlendiriyor.

Basın toplantısı BRT'den canlı yayımlanıyor.

"TC KOORDİNASYON OFİSİ ANLAŞMASI YÜRÜRLÜĞE GİRECEK"

TC Koordinasyon Ofisi anlaşmasının Bir uluslararası anlaşma olduğunu ve uluslar arası anlaşmalarında Anayasa'nın da üzerinde olduğunu belirten Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türkiye Cumhuriyeti'nde yürürlükte olan bir anlaşmanın ülkemizde yürürlükte olmamasının çok absürt bir durum olduğunu ifade etti. "AB'nin de Kıbrıs'ta koordinasyon ofisi var. Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkemizde Koordinasyon Ofisi açmasına karşı çıkılmasının nedenini irdelemek istemiyorum" diyen Özgürgün, TC Koordinasyon Ofisi'ne tüm federasyonlardan ve sporculardan destek olduğunu kaydederek, "Koordinasyon Ofisi'ne karşı çıkan gençlerin sporla ne kadar alakası vardır onu bilemiyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Akıncı'nın Koordinasyon Ofisi anlaşmasını Anayasa Mahkemesi'ne gönderme gereği duyduğunu söyleyen Hüseyin Özgürgün, Anayasa Mahkemesinin bu uluslar arası anlaşmayı anayasaya aykırı bulmadığını sadece atıfta bulunulan bir maddenin fıkrasında aykırılık olduğunu ve yeni yasama yılı açıldığında bu sorunda çözülerek Koordinasyon Ofisi anlaşması yürürlüğe gireceğini vurguladı.

"KABİNEDE DEĞİŞİKLİK GÜNDEMİMİZDE YOK"

UBP-DP Koalisyon Hükümeti'nin dört ay önce göreve başlayan bir hükümet olduğunu ifade eden Başbakan Hüseyin Özgürgün, göreve getirilen bakanların özenle seçilerek ilgili görevlere getirildiğini ve hem hükümetin hem de bakanların zamana ihtiyacı olduğunu ifade ederek kabinede değişikliğin gündemde olmadığını belirtti.

DENKTAŞ: "CUMHURBAŞKANI İLE HÜKÜMET ARASINDA UYUM OLMALIDIR"

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş: "Cumhurbaşkanı ile hükümet uyum içinde değilse ortaya çıkacak anlaşma metni kabul edilemez. Cumhurbaşkanı'nın sadece Türkiye ile uyum içerisinde olması yeterli değildir. Hükümet ile Cumhurbaşkanı arasında uyum olmalıdır. Hep birlikte uyuşabileceğimiz bir noktayı bulamazsak hiçbir yere varamayız. Bizim derdimiz ne Cumhurbaşkanı, ne heyeti ne de Türkiye ile değildir. Bizim derdimiz Rum tarafının takındığı tavır ve durumdur. Halkın büyük bir çoğunluğunun kabul edeceği anlaşma metninin ortaya çıkmasına destek olmaya varız. Bizim siyasi eşitliğimizin vazgeçilmezi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'dir. Görüşme sürecine ulaşımı sağlanacak bir izleme komitesi oluşturulmalıdır ve halk her konuda bilgilendirilmelidir. Dünya Kıbrıs Cumhuriyeti'nin kurucu taraflarından birine azınlık toplum muamelesi yaptığı diğer kurucu tarafa ise devlet muamelesi yaptığı sürece sağlıklı bir anlaşma ortaya çıkması mümkün değildir."

ERTUĞRULOĞLU: "MÜZAKERE SÜRECİ EŞİTLİK TEMELİNDE DEVAM ETMİYOR"

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu: "Müzakere sürecinin eşitlik temeli üzerinden sürdürüldüğü söyleniyor ama eşitlik yok. Genel Kurul çalışmaları devam ederken New York'ta üçlü görüşme olacağına inanmıyorum. Nikos Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Akıncı'yı kendisi ile eşit statüde görmüyor. Ben görüşmelerin eşitsizlik temelinde sürdüğünü düşünüyorum. Ortada böyle bir durum varken görüşmelerin eşitlik temelinde sürmesini istemek çözümsüzlüğü savunmak değildir"

DÜRÜST: "GÜZELYURT - LEFKE YOLU 15 KASIM'DA AÇILACAK"

Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst: "Lefkoşa çevre yolu ve Güzelyurt - Lefke yolunun 15 Kasım'da açılmasını planlıyoruz. Yeni Güzelyurt – Lefke yolunda 3 çember yapılacak ve yol newjersey bariyerleri ile birlikte 15 Kasım'da açılacak. Gönyeli çemberi ile ilgili proje çalışmaları tamamlandı. Gönyeli Çemberi'nde yeni düzenlenme çalışmalarına 2016 yılında başlanacak. Girne-Lefkoşa anayolunun 2016 bitmeden en azından tek taraflı olarak yeniden asfaltlanmasını planlıyoruz."

ÖZGÜRGÜN: "LEFKE'DE YENİDEN MADEN KAZISI YAPILMASINA ASLA İZİN VERMEYİZ"

Lefke'nin İlçe olup olmayacağı yapılacak toplantılar ve araştırmalar sonunda belirlenecek. Lefke'de yeniden maden kazısı yapılması gibi bir durum söz konusu değildir. Lefke halkına bir daha asla o zulüm yaşatılamaz. Lefke üniversitesi ve turizm potansiyeli ile gelişmeye açık bir bölgedir. Lefke'ye uluslar arası tanınırlığı olan bir liman yapılabilir. Gemikonağı buna çok uygundur.

ÖZGÜRGÜN: "EN AZ BİZİM KADAR RUMLARINDA ÇÖZÜME İHTİYACI VARDIR"

Kıbrıs Türk Toplumu kadar Kıbrıs Rum Toplumunun da çözüme ihtiyacı vardır. Eğer çözüm olmazsa Kıbrıs Türk Toplumu yok olur biter algısı yaratılmamalı. Kıbrıslı Rumlar tarafından Kıbrıs Türk halkının bitmiş, çözüme muhtaç, çözüm dilenen taraf olduğu algısı yaratılmaması gerektiğine yönelik açıklamalar yapmıştım. Bu açıklamalar Rum tarafına yönelik yapılmış olan açıklamalardı. Biz masada görüşülen, konuşulan her şeyi adım adım öğrenmek ve bilmek istiyoruz. 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın döneminde her görüşme sonrası toplantı gerçekleştirirdik ve Sn. Talat bana görüşmede konuşulan her şeyi aktarırdı ben de hükümete aktarırdım. Şu anda böyle bir mekanizma yok."

Başbakan Özgürgün: "Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde GKK Komutanlığı görevini yürütebilecek Albay rütbesinde subaylarımız vardır. GKK Komutanı KKTC'de atanmalıdır"

Ulaştırma Bakanı Dürüst: "Bilişim Yasası'nın 2017'de yasallaşmasını hedefliyoruz. Yeni yasama yılı açılır açılmaz öncelikli gündemimizde yer alan bir konudur.

Tarım Bakanı Çavuşoğlu, "Türkiye'den gelen su ağırlıklı olarak Mesarya Bölgesi'nde tarım sulama suyu olarak kullanılacak"

BAŞBAKAN ÖZGÜRGÜN, "NEDEN SADECE KKTC'NİN NÜFUS ARTIŞI TARTIŞMA KONUSU OLUYOR"

"Kıbrıs Rum tarafı aşırı derecede bir vatandaşlık dağıttı ve bu vatandaşlıklardan da ciddi bir gelir elde etti. Neden sadece KKTC'nin nüfus artışı tartışılıyor. KKTC'nin nüfusu artarken Güney Kıbrıs'ın nüfusu yerinde saysa bunun tartışılmasını anlardık. Burada uzun yıllardır yaşayan, Kıbrıs'ı vatanı olarak benimsemiş insanların mağdur edilmesine, ailelerin bölünmesine göz yummamızı bizden kimse istemesin. Hak eden kişilere vatandaşlıklar verilmeye devam edecektir."

DENKTAŞ: "YENİ SEYRÜSEFER YASASINDA DÜZENLİ SEYRÜSEFER ÖDEYEN KİŞİLER ÖDÜLLENDİRİLECEK"

Maliye Bakanı Denktaş: "Yeni, yol, trafik ve seyrüsefer yasası çıktığı zaman düzenli seyrüsefer çıkaran kişiler ödüllendirilecektir. Düzenli seyrüsefer çıkaranların ödüllendirileceği bir sistem geçişi yapılacaktır. Yolu çok kullananın daha fazla seyrüsefer ödeyeceği değil, aracı daha fazla yakıt harcayanın daha fazla seyrüsefer ödeyeceği bir sistem yaratılacaktır"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.