İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay resepsiyon verdi

TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay resepsiyon verdi

Türkiye Cumhuriyeti'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle, Lefkoşa Büyükelçiliğinde resepsiyon verdi.

Yayın Tarihi: 31/08/16 10:01
okuma süresi: 5 dak.
TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay resepsiyon verdi
A- A A+
Türkiye Cumhuriyeti'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle, Lefkoşa Büyükelçiliğinde resepsiyon verdi.

Resepsiyona, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, 2. Cumhurbaşkanı ve Ana Muhalefet Partisi CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, 3.Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ömer Paç, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bazı bakanlar ile askeri ve sivil yetkililer de katıldı.

Derya Kanbay, resepsiyonda konukları selamladıktan sonra, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajını okudu.

Erdoğan, mesajında 1919'da zor şartlar ve yokluklar içerisinde yakılan istiklal meşalesinin, Gazi Mustafa Kemal'in ve silah arkadaşlarının öncülüğünde, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle taçlandırıldığını belirtti.

"NELERİ GÖZE ALABİLECEĞİNİN EN AÇIK ISPATIDIR"

Erdoğan, "30 Ağustos 'ya istiklal ya izmihal' tercihiyle baş başa bırakılan bir milletin, neleri başarabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin en açık ispatıdır" dedi.

30 Ağustos 1922'de Türk milletinin boyunduruk kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiğini kaydeden Erdoğan, "Bundan 94 yıl önce Dumlupınar'da aziz şehitlerimizin, destansı mücadeleleri ve mübarek kanlarıyla tescil edilen iradeye bugün de sahibiz" dedi.

Cumhuriyeti ilelebet payidar kılmak; ekonomik, siyasi ve sosyal olarak ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için çalıştıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayata geçirilen Osman Gazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün mücadele azminin en somut örnekleri olduğunu belirtti.

Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizi kutlu yürüyüşünden alıkoymak isteyen terör örgütlerinin hain saldırılarına aldırmadan, ihanet çetelerini bozguna uğratarak, birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde mücadelemiz sürecektir" dedi.

"BÜYÜK TAARRUZ RUHUNUN NE KADAR DİRİ OLDUĞUNUN GÖSTERGESİ"

30 Ağustos Zaferinin, Türkiye'nin birliğine, diriliğine ve varlığına kasteden terör örgütleri ve şer odakları için ders olması gerektiğini kaydeden Erdoğan, "15 Temmuz kanlı darbe girişimi karşısında milletimizin ortaya koyduğu tavır, bu topraklarda Büyük Taarruz ruhunun ne kadar diri olduğunun göstergesidir" dedi.

15 Temmuz gecesi; Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i Sünni'si ve Alevi'siyle tüm Türkiye'nin ortak değerler etrafında kenetlendiğini belirten Erdoğan, 15 Temmuz'da sergilenen ruhun, 7 Ağustos 2016'da 5 milyon kişinin katıldığı Yenikapı Mitinginde de kendisini gösterdiğini ifade etti.

Erdoğan, "Türkiye aynı dönemde FETÖ yanında DAİŞ ve PKK gibi terör örgütlerinin sivilleri, güvenlik görevlilerimizi, çocukları ve masum insanları, hedef alan saldırılarına maruz kalmıştır. İsimleri farklı ama aynı merkez tarafından yönetilen bu terör örgütlerinin tek hedefi, 15 Temmuz ve 7 Ağustos'ta vücut bulan Yeni Büyük Taarruz Ruhunu zedelemek, bu ülkeye diz çöktürmektir" dedi.

"OPERASYONLARIMIZ DEVAM EDECEK…"

Türkiye'nin vatandaşlarının can güvenliğini sağlayacak adımları, hem ülke içerisinde hem de terör örgütlerinin yuvalandığı komşu ülkelerde atmaya kararlı olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Uluslararası Koalisyon ile işbirliği içerisinde 24 Ağustos'ta başlatılan Cerablus harekatı, bu kararlılığımızın ve irademizin bir yansımasıdır.

Operasyonlarımız, DAİŞ, PKK ve onun Suriye kolu YPG gibi terör örgütleri vatandaşlarımız için bir tehdit olmaktan çıkarılana kadar devam edecektir" dedi.

Erdoğan, bu mücadelede en büyük güven kaynağının, 15 Temmuz'da ve sonrasında ortaya konan dayanışma tablosu olduğunu belirtti.

Büyük Zaferin 94'üncü yıldönümünü KKTC'deki kardeşlerle beraber, büyük bir gurur ve heyecanla kutladıklarını belirten Erdoğan, "Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal'i ve arkadaşlarını yad ediyor, tüm şehitlerimize rahmet diliyorum" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.