İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

DKB: "Barış için barbarlığa karşı mücadeleye!"

DKB: "Barış için barbarlığa karşı mücadeleye!"

Devrimci Komünist Birlik, 1 Eylül Dünya Barış Günü için yarın düzenlenecek etkinliklere destek ve katılım çağrısı yaptı.

Yayın Tarihi: 31/08/16 13:44
okuma süresi: 5 dak.
DKB: "Barış için barbarlığa karşı mücadeleye!"
A- A A+
Devrimci Komünist Birlik Sözcüsü Yusuf Alkım açıklamasında, "1 Eylül Dünya Barış Günü, II. Dünya Savaşı sonrası Amerikan emperyalizminin başta Sovyetler Birliği'ne ve tüm dünya haklarına karşı yürüttüğü savaş propagandasını geriletmek için verilen uluslararası barış mücadelesinin bir yansıması olarak 1949'da Stockholm'de toplanan Dünya Barış Konseyi'nin kararı ile ortaya çıkmıştı" diyerek 1 Eylül Dünya Barış Günü'nün tarihçesi hakkında bilgi verdi.

Bugün Sovyetler Birliği'nin dağılmasının üzerinden çeyrek asırdan uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen emperyalist savaş tehdidinin eskisinden çok daha güçlü bir şekilde varlığını koruduğunu ve çoğu coğrafyada ise savaşın hala daha yaşandığını vurgulayan Yusuf Alkım, geçmişte Amerikan emperyalizminin dünya haklarına karşı yürüttüğü sömürgeci savaşlar karşısında güçlü bir korunak olarak Sovyetler Birliğinin olduğunu ancak dünya halklarının uzun bir süredir bu dayanaktan yoksun olduğunu ifade etti. "Bugün sadece Amerikan emperyalizmi çevresinde kutuplaşan sömürgeci güçler değil, diğer emperyalist güç odaklarının da devrede olduğu ve bu odaklar arasındaki sömürgeci Pazar kavgalarının giderek yoğunlaştığı bir durumla yüz yüzeyiz" diyen Alkım, "ülkemiz geçmişte bu sömürgeci savaşlardan nasibini fazlası ile almıştır ve bunu hem coğrafik hem de etnik bir bölünme ile ödemiş ve bugün de ödemeye devam etmektedir" dedi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Dünyanın dört bir yanında ve özellikle hemen yanı başımızdaki bölge coğrafya ise en az bizim kadar karanlık bir tablo ile yüzleşmektedir. Emperyalist kutupların daha fazla sömürü alanları yaratmak için yürüttükleri savaşlar Doğu Akdeniz'i bir kan denizine dönüştürmektedir. İnsanlık tarihi boyunca karşılaştığı en barbar katliamlar ve onu köleleştiren cani çetelerle boğuşmaktadır. Elbette bu barbarca savaşların ve cani çetelerin yaratıcısı başta Amerikan emperyalizmi ve diğer sömürü odaklı küresel güçlerdir.

Tüm bu karanlık tabloya rağmen insanlık onurunu ve yaşamını korumak, sömürüyü ortadan kaldırmak için mücadelesini ve kavgasını örmeye devam ediyor. Latin Amerika'dan, Asya'nın yüksek tepelerine, Afrika'dan Avrupa'nın göbeğine ve en önemlisi de Orta Doğu'nun kalbinde yüz binlerce cüretkar kadın ve erkek yaşamlarına saldıran barbar çetelere karşı mücadelesini kuşanıp ayağa kalkıyor!

Bugün insanlık keskin bir yol ayrımındadır; ya bu barbarca düzen sürecek ve insanlıkla birlikte dünyayı hızla yok oluşa sürüklemeye devam edecek, ya da o yüz binlere yeni yüz binler, milyonlar eklenerek insanlığın barbarlık karşısındaki zaferi ilan edilecek! Başka bir seçenek ne yazık ki yoktur. Ve bu keskin ayrım karşısında hiç kimsenin "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın!" deme şansı kalmamıştır! Yılan fazlası ile büyümüş ve tüm dünyayı sarmıştır, ya bu emperyalizm yılanının başı ezilecektir, ya da kendisi ile birlikte tüm insanlığı yutup yok olacaktır!

Ülkemizin de yeniden birleşmesinin ve gerçek anlamda bir barışa kavuşmasının yolu bu beladan kurtulmaya bağlıdır. Hemen yanı başımızda en gerici barbarlıklar yaşanırken, bu barbarlığın sorumluları tarafından ülkemizde barış ve huzur getirilebileceğini savunmak, saflıktan da öte bilinçli bir sahtekarlıktır! Ülkemize barış ve huzur tüm bölge hakları ile birlikte ortak bir kavga ve özgürleşme ile gelecektir. Ve bugün her bir onurlu kişinin önündeki görev bu kavgada en etkin şekilde yer almaktır.

İşte bu anlayışla 1 Eylül'de ülkemizdeki tüm ilerici ve devrimci güçleri bir kez daha "Savaşa Karşı Barış, Sömürüye Karşı Savaş, Barış İçin Mücadeleye!" şiarını kuşanmaya çağırıyoruz.

Devrimci Komünist Birlik tüm ilerici ve devrimcileri 1 Eylül saat 18:30'da Kuğulu Park'ta toplanmaya ve ara bölgedeki Dayanışma Evi önünde gerçekleştirilecek olan ortak etkinliğe katılmaya davet ediyor."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.