İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Kıbrıs'ta saat kaç?

Kıbrıs'ta saat kaç?

Kıbrıs'ın Güneyinde 30 Ekim Pazar günü "kış saati" uygulamasına geçilecek ve saatler bir saat geri alınacak. Böylelikle 30 Ekim Pazar günü itibariyle Kıbrıs'ın Kuzeyi ile Güneyi arasında 1 saat fark olacak.

Yayın Tarihi: 09/09/16 07:51
okuma süresi: 3 dak.
Kıbrıs'ta saat kaç?
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ahmet Vamık

Kıbrıs'ın Güneyinde 30 Ekim Pazar günü "kış saati" uygulamasına geçilecek ve saatler bir saat geri alınacak. Böylelikle 30 Ekim Pazar günü itibariyle Kıbrıs'ın Kuzeyi ile Güneyi arasında 1 saat fark olacak.

Türkiye'de "kış saati" uygulamasının kaldırılmasına yönelik alınan karar dün resmi gazetede yer alarak yürürlüğe girdi. 26 Mart 2016 tarihinde başlayan "yaz saati" uygulamasının yıl boyunca devam etmesi ve artık "kış saatine" geçilmemesine karar verildi. Türkiye Cumhuriyeti'nde alınan bu karar sonrası bugün Başbakan Hüseyin Özgürgün başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nda "yaz saati" uygulamasının yıl boyunca devam etmesine karar verdiler.

KIBRIS'IN KUZEYİ İLE GÜNEYİ ARASINDA SAAT FARKI OLACAK

Güneş ışığından daha fazla yararlanmak adına uygulanan "yaz saati" ve "kış saati" uygulamaları bundan böyle Türkiye ve ülkemizde uygulanmayacak. En büyük sorun ise KKTC ile Güney Kıbrıs arasında yaşanacak olan saat farkı olacak. Kıbrıs'ın Güneyinde 30 Ekim Pazar günü "kış saati" uygulamasına geçilecek ve saatler bir saat geri alınacak. Böylelikle 30 Ekim Pazar günü itibariyle Kıbrıs'ın Kuzeyi ile Güneyi arasında 1 saat fark olacak.

SOSYAL MEDYADA HÜKÜMETE TEPKİ GÖSTERİLDİ

KKTC hükümetinin Türkiye ile aynı kararı alması sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Sosyal medyada bir çok kişi hükümetin aldığı bu kararı eleştirirken, Kıbrıs'ın Kuzeyi ile Güneyi arasında saat farkı olmasının yanlış olduğunu ifade ettiler.

SAAT FARKI HAYATIMIZI NASIL ETKİLEYECEK:

-Türkiye ile uçuş saatleri ve TV program saatleri arasında fark olmayacak

-UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçları Türkiye saati ile bir saat geç başlayacak

-Kıbrıs'ta Kuzey Kıbrıs saati ve Güney Kıbrıs saati diye yeni terimler hayatımıza girecek.. (Örneğin; "liderlerin yoğunlaştırılmış müzakere görüşmeleri Kuzey Kıbrıs saati ile saat 10.00'da, Güney Kıbrıs saati ile saat 09.00'da başlayacak" gibi)

-Avrupa'ya yapılacak uçuşlarda saat farkı 1 saat daha geri ya da daha ileri olacak
- Saat farkı bankacılık sektörünü etkileyecek

-Tüm elektronik cihazlar (telefon, bilgisayar, tablet vb.) yaşadığımız coğrafyaya göre otomatik saat geçişi yapacağından elektronik cihazlar saat farkından etkilenecek

-Kıbrıs'ın Kuzey'i 2017'ye Kıbrıs'ın Güneyinden 1 saat daha erken girecek

-Güney Kıbrıs'ta eğitim görenler ya da çalışanlar iki farklı saat dilimine göre ayarlama yapmak zorunda kalacaklar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.